Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 6/2017
Headlines

Meer instellingen langdurige zorg verliesgevend in 2015
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Het aantal verlieslijdende organisaties in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) en Gehandicaptenzorg is in 2015 toegenomen naar 160. Dat zijn er 46 meer dan een jaar eerder.

VVD: 2 miljard voor verpleeghuizen
Normal_duurDe VVD wil twee miljard euro beschikbaar stellen voor beter zorg in verpleeghuizen. Dat zegt premier Rutte in een interview met het AD. Twee miljard is ook het bedrag waarvoor Hugo Borst en Carin Gaemers pleitten in hun manifest.

Agressie in gehandicaptenzorg neemt toe 
Normal_van_rijn HUit onderzoek in opdracht van de FNV blijkt dat acht op de tien medewerkers in de gehandicaptenzorg vindt dat de kwaliteit van de zorg in de organisatie onder druk staat. Dit komt vooral omdat de werkdruk steeds meer toeneemt. Er moet meer werk met minder mensen worden gedaan, waardoor er minder tijd overblijft voor de cliënt.

Misofonie is nu een bewezen aandoening
Normal_thuiszorg Wie lijdt aan misofonie heeft een hekel aan geluiden als smakken, niezen en slurpen. Deze geluiden zijn niet irritant, maar verschrikkelijk voor iemand met misofonie, wat letterlijk haat voor geluid betekent. Tot voor kort was er geen wetenschappelijke onderbouwing voor deze aandoening.

IKNL start onderzoek naar onvindbare tumoren
Normal_geld Jaarlijks krijgen tweeduizend Nederlanders te horen dat ze kanker hebben, maar waar de tumor is? Dat is onbekend. Eind dit jaar start het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) samen met enkele ziekenhuizen een data-onderzoek.

 Meeste zwangerschapsafbrekingen bij vrouwen tussen 25 en 30 jaar
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 In 2015 werden in Nederland 30.803 zwangerschapsafbrekingen uitgevoerd. De meeste daarvan vonden plaats bij vrouwen tussen 25 en 30 jaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de Wet afbreking zwangerschap.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Blog
'Ouderen moeten worden gezien en gewaardeerd'

Zij is 74 jaar. Haar man 79 jaar. Ze mailt me: "Mijn man is al vele jaren mantelzorger voor mij(!). Mijn man heeft diverse aandoeningen en ik kamp met chronische pijn. We wonen in een veel te groot huis. Zonder ADL-indicatie komen wij niet bij de plaatselijke woningstichting aan een appartement al staan we wel boven aan de lijst. Als we zouden scheiden, zou het wel lukken om voorrang te krijgen. Te gek voor woorden! Graag uw advies en bij voorbaat dank hiervoor."

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp