Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 24/2016
Headlines
Van Rijn: 'Zonder mantelzorgers kan het niet'
Normal_duur "Zonder mantelzorgers kan het niet. Dan kunnen we de zorg in Nederland niet overeind houden. Dat besef is de afgelopen jaren doorgedrongen. Bij werkgevers, bij gemeenten en bij beroepskrachten. Zij realiseren zich dat het leven zo veel aan waarde wint door betrokkenheid van familie.

'Tijdige behandeling ziek kind afhankelijk van woonplaats'
Normal_van_rijn Uit de publicatie van Internationale kinderrechtenstichting KidsRights en de Erasmus Universiteit blijkt dat Nederland van een tweede plaats naar de 13e plaats in de wereldranglijst is gezakt.

Ruim 1.200 ouderen claimen hun huishoudelijke zorg terug
Normal_thuiszorg Op het telefonische meldpunt van FNV Zorg & Welzijn hebben zich de afgelopen twee weken ruim 1.600 ouderen gemeld om hun huishoudelijke zorg terug te claimen. Voor 1.200 van hen gaat de FNV helpen met het terugclaimen van de zorg.

Van Rijn: 'Laat mensen zelf bepalen waar ze zorg krijgen'
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid zet een volgende stap met persoonsvolgende bekostiging. Vanaf volgend jaar starten de regio's Zuid-Limburg (ouderenzorg) en Rotterdam (gehandicaptenzorg) een experiment met persoonsvolgende inkoop.

Ook ActiZ tegen geïntegreerd uurtarief wijkverpleging
Normal_geld Brancheorganisatie ActiZ sluit zich aan bij patiëntenfederatie NPCF en verwerpt de plannen voor een geïntegreerd uurtarief in de wijkverpleging. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid wil de administratieve lastendruk verminderen door één tarief te hanteren.

Zin in vrijwilligerswerk? Word vrijwilliger bij Allegoeds Vakanties
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Je wilt de tijd kunnen nemen voor de mensen die je verzorgt, voor een praatje of een uitstapje. Want heb jij niet ooit gekozen voor een beroep in de zorg omdat je mensen de aandacht wil geven die ze verdienen? Vrijwilligers bij Allegoeds Vakanties krijgen daarvoor alle ruimte. En dat waarderen onze vrijwilligers net zo erg als onze gasten; ouderen met een veelal fysieke beperking.
 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
Actieve donor registratie blijft de betrokkenen bezighouden

De teleurstelling bij patiënten, medici en belangenorganisaties was groot toen duidelijk werd dat het plan van D66 over de Actieve Donor Registratie (ADR) niet op steun van het CDA kon rekenen. D66 stelde een nieuw systeem voor waarin mensen herhaald verzocht worden hun keuze rond orgaandonatie vast te leggen.
Met het nieuwe systeem hoeven nabestaanden niet meer acuut een beslissing te nemen over een mogelijk donorschap van een overleden familielid en zouden meer mensen als donor geregistreerd worden.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.