Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 6/2015
Headlines
Van Rijn: iedereen met pgb kan nu declareren
Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) afgesproken dat elke pgb-houder de declaratie over januari kan opsturen. Dus ook de budgethouders die nog níets hebben gehoord van de SVB of nog geen definitief akkoord hebben gekregen op hun papierwerk.
'Pesten onder jeugd neemt in ernst toe'
Het pesten onder kinderen is in de afgelopen jaren in ernst toegenomen. Dat constateert De Kindertelefoon op basis van de 450.000 meldingen die zij jaarlijks ontvangen van kinderen, ouders en leerkrachten. Dit meldt de Telegraaf.
'DNA en hersenen kinderen met ADHD anders'
De hersenen en het DNA van personen met ADHD verschillen structureel met de hersenen en het DNA van mensen die geen ADHD hebben. Dit meldt de Radboud Universiteit Nijmegen. Promovenda Janita Bralten concludeert in haar proefschrift dat op groepsniveau structurele verschillen in de hersenen en het DNA te zien zijn.   
'Kraambedpsychose effectief te behandelen met lithium'
Vrouwen met een kraambedpsychose herstellen eerder wanneer zij na slaapmiddelen en anti-psychotische middelen ook lithium slikken. Zij hebben hierdoor minder kans op een terugval. Dat publiceerden onderzoekers van het Erasmus MC deze week online in wetenschappelijk tijdschrift American Journal of Psychiatry.
Verpleegkundigen Meander MC werken voortaan met tablet
Verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum werken sinds kort met een speciaal voor hen ontwikkelde app en tablet. Hiermee kunnen zij eenvoudig al hun dagelijkse waarnemingen en metingen bij de patiënt direct registreren in het elektronisch patiëntendossier.  
Duizenden zorgmedewerkers wachten op salaris januari
Medewerkers in de zorg die worden betaald uit persoonsgebonden budget (pgb) hebben nog geen salaris ontvangen over januari. De vertraging wordt veroorzaakt door een gewijzigde manier van uitbetaling. Het zou gaan om duizenden zorgwerkers, zo meldt de NOS.   
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Sevilla, de stad waar ik tot rust kom
De trip naar Sevilla was mij aangeboden door mijn vader. Hij wilde mij bedanken voor de geweldige speech die ik had gehouden op zijn afscheidsreceptie. Ik weet het nog goed het was kort na zijn afscheidsreceptie in april. We hadden zojuist geluncht en mijn vader vroeg me wat wil je hebben voor je speech. Ik heb wel een idee, maar vraag het eerst aan jou. Ik wist totaal niet wat ik hebben wilde laat staan wat ik kon vragen. Eigenlijk hoefde ik niet zoveel, want ik vond het een grote eer om door hem gevraagd te worden iets over hem te zeggen.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.