Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 34/2015
Headlines
Ombudsman uit stevige kritiek op pgb-systeem
Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft stevige kritiek op het nieuwe pgb-systeem. Volgens hem zijn de belangen van de burger ernstig uit het oog verloren. Zowel degenen die zorg ontvangen als degenen die zorgen verlenen ondervinden hiervan de gevolgen.
'Zorguitgaven pas over twee jaar duidelijk'
Gemeenten weten nog steeds niet precies hoeveel geld ze dit jaar hebben uitgegeven aan jeugdzorg, langdurige zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Dat komt omdat er veel onzekerheden in de uitgaven zitten, zegt wethouder Jeroen Olthof van Zaanstad. 
Onderzoek onder zorgpersoneel naar effecten kabinetsbeleid
Tweede Kamerlid Renske Leijten start een onderzoek onder zorgpersoneel in de gehandicaptenzorg, ggz en in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ze wil weten wat het effect is van het kabinetsbeleid op deze instellingen.
Steeds meer ouderen mijden zorg om eigen risico
De koopkracht van steeds meer ouderen staat onder druk. Volgens de ouderenbond ANBO, de ouderenombudsman, huisartsen, apothekers, tandartsen en specialisten mijden steeds meer ouderen zorg. Op die manier proberen de ouderen te ontkomen aan het moeten betalen van hun verplichte eigen risico.  
Herbeoordeling pgb's voor 1 oktober
Gemeenten moeten de herbeoordeling van 125.000 persoonsgebonden budgetten voor zorg voor 1 oktober hebben afgerond. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat de wethouders die over de pgb's gaan onlangs laten weten in een brief.
Geboortekliniek Den Haag biedt lachgas aan tijdens bevallingen
Vrouwen kunnen sinds maandag tijdens een bevalling in Geboortekliniek Den Haag lachgas toegediend krijgen. Deze pijnbestrijding wordt geboden op locatie Westeinde van MCH-Bronovo, die hiermee de eerste is in Den Haag. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Onder toezicht

Enkele maanden geleden las ik in het Dagblad van het Noorden dat GGZ Drenthe onder toezicht was geplaatst van de inspectie. GGZ Drenthe is de zorginstelling waar ik zorg van krijg. Het verbaasde me niet want hoewel ik tevreden ben over de zorg die ik krijg, ben ik ook tegen dingen aangelopen waarvan ik vind: dat zou beter kunnen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.