Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 2/2017
Headlines

Blue Monday: aandacht voor echte depressie hard nodig
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Maandag 16 januari is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. MIND en de Depressie Vereniging vragen op deze dag extra aandacht voor langdurige somberheid en depressie.

Kwaliteitskader ouderenzorg vraagt om 70.000 extra medewerkers
Normal_duurHet nieuwe jeugdstelsel dat in 2015 in werking trad, werkt niet goed genoeg. Kinderen, jongeren en ouders die een beroep doen op jeugdhulp lopen aan tegen verschillende drempels. De meeste klachten gaan over onvoldoende informatie, onheuse bejegening en moeizaam hulp aanvragen en krijgen.

'Psychiaters herkennen zwakbegaafde patiënt vaak niet' 
Normal_van_rijn Hoewel zwakbegaafde mensen een verhoogd risico hebben op psychische klachten of stoornissen, zien psychiaters het vaak niet als hun patiënt een laag IQ heeft.

Wachttijden in ziekenhuizen lopen almaar op
Normal_thuiszorg Patiënten moeten steeds langer wachten op een afspraak met een medisch specialist in een ziekenhuis. Hoewel minister Schippers van Volksgezondheid de zorgkosten wist te beheersen, zijn ziekenhuizen nog niet tevreden.

'Mensen met adhd starten vaker eigen bedrijf'
Normal_geld De afgelopen vier jaar hebben twintig kinderen met extreem overgewicht een maagband gekregen in het Maastricht UMC+. Het Maastrichtse ziekenhuis is het enige ziekenhuis in Nederland dat maagbandoperaties mag uitvoeren onder kinderen.

The Decision Institute geeft masterclass 'Value-Based Health Care: The Basics' 
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Heeft u al eens gehoord van Value-Based Health Care (VBHC)? Bent u op zoek naar handvatten om patiëntwaarde te verhogen en zorgkosten te reduceren? oek niet verder en maak op een praktische manier kennis met VBHC.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Zoek de mens achter de patiënt

Het gaat in de Nederlandse gezondheidszorg vaak over abstracte zaken als zzp, dbc, CIZ, CAK, eigen risico en begrippen als patiënt en zorgvrager. Hoewel er de laatste jaren goede stappen zijn gezet, gaat het nog (te) weinig over de mens achter de patiënt. Pas als je de mens achter de patiënt ontdekt, zie je de kansen om de zorg en klantgerichtheid te verbeteren.

Sjors van Leeuwen legt in zijn nieuwste column uit waar het vaak nog misgaat bij zorginstellingen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp