Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 34/2016
Headlines

Vermijd doek over kinderwagen op warme dagen
Normal_duur Veel ouders beschermen hun kind van de zon door een dunne doek of handdoek over de opening van de kinderwagen te leggen. Toch waarschuwen artsen om dit niet te doen tijdens warm weer, zoals nu in Nederland het geval is. De temperatuur kan al snel oplopen waardoor oververhitting op de loer ligt.

Van Rijn: 'Lijst KidsRights geeft vertekend beeld'
Normal_van_rijn Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid vindt dat de ranglijst van KidsRights een vertekend beeld geeft. Op de ranglijst staan de landen die goed omgaan met kinderrechten, echter valt Nederland dit jaar buiten de top tien.

Helft ouderen levert per maand 100 euro in
Normal_thuiszorg De helft van de ouderen heeft afgelopen jaar maar liefst gemiddeld 100 euro per maand moeten inleveren. De koopkracht van senioren gaat dan ook sneller achteruit dan gedacht. Zes op de tien senioren heeft minder koopkracht dan in 2011.

Stoptober: 28 dagen stoppen met roken
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen Jaarlijks vindt in oktober de actie stoptober plaats. Het moment waarop rokers gezamenlijk 28 dagen lang stoppen met roken. Vanaf 9 september kunnen geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven via www.stoptober.nl.

Verpleegkundig specialist ondersteunt wijkverpleegkundige bij wondzorg
Normal_geld Het project Verpleegkundige Topzorg Noord Nederland heeft als doel de complexe wondzorg in de eerste lijn te verbeteren. Door de inzet van hoogopgeleide verpleegkundig specialisten wordt de wijkverpleegkundige ondersteund in de zorg voor patiënten met complexe wonden.

Menzis helpt Arnhemse minima van schuld zorgpremie af
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 De gemeente Arnhem en zorgverzekeraar Menzis gaan Arnhemse minima uit de schulden helpen. Bij minima die al drie jaar lang een zorgpremieschuld hebben en dit maandelijks aflossen, wordt de schuld kwijtgescholden.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
"Mijn vader komt hier vandaag wonen!"

Vandaag zou mijn vader achtennegentig zijn geworden als hij niet drie jaar geleden zijn lichaam had verlaten. Hij zou nog dover, blinder en hulpbehoevender zijn geweest, dus ik ben blij dat hij er tussen uit is gepiept. Toen hij zo'n drieënnegentig was kreeg hij een urineweginfectie.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.