Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 21/2014
Headlines
Depressieve ouder heeft minder aandacht voor impact op kind
Moeders die kampen met depressieve klachten zijn meestal gericht op het minimaliseren van hun eigen stress. Dit kan ten koste gaan van hun aandacht voor de ontwikkeling van hun kinderen, en ook voor de impact van de depressie op hun kinderen.
Aanpak kindermishandeling door gemeenten laat te wensen over
Het beleid van gemeenten om kindermishandeling aan te pakken deugt niet. Er worden te weinig kinderen en hun ouders bereikt. Dat staat in een onderzoeksrapport van de Kinderombudsman.
'Dementie in veel gevallen te voorkomen door goede preventie'
Door een betere bestrijding van de risicofactoren van hart- en vaatziekten kunnen tienduizenden gevallen van dementie in de komende jaren worden voorkomen.
War for Wajong: onvoldoende Wajongers voor de Participatiewet
Maximaal 64.000 Wajongers zijn bereid én geschikt om te werken. Tot deze conclusie komt het onderzoek- en adviesbureau Intelligence Group in haar afgelopen week gepubliceerde rapport 'War for Wajong'.
Tweederde huisartsen voorziet problemen doorverwijzen psychische patiënt
Huisartsen in Nederland hebben steeds meer moeite met het vinden van geschikte hulp voor mensen met psychische problemen. Dit blijkt uit een peiling onder huisartsen van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Oorzaak van het groeiende probleem onder huisartsen zouden de bezuinigingen zijn.
60 procent voedselbankpakketten bevat te weinig of onvoldoende gezond eten
Mensen die voor hun eten afhankelijk zijn van voedselbanken hebben in tweederde van de gevallen niet genoeg of onvoldoende gezond eten. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam blijkt dat de inhoud van de voedselpakketten veelal onvoldoende gevarieerd en gezond is. Met name vrouwen komen tekort. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Mag ik van jou...?

Mag ik van jou 'Aanraken,' de jongen die aan de borsten van het meisje zit?

Vinden ze het allebei leuk? Ja, denk ik wel….Denk je dat of weet je dat? Waarom denk je dat? Wanneer is dit leuk en wanneer is dit vervelend?  Bij wie doe je dit, bij wie niet?

Mag ik van jou van "Hygiëne man," de piemel met het washandje? 

Was jij je piemel? Hoe vaak? En hoe? Wat doe je dan met je voorhuid? Nu ik mijn piemel elke dag goed was, stinkt het niet meer.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.