Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 9/2016
Headlines
Te weinig aandacht voor kinderwens bij kankerpatiënte
Normal_duurArtsen laten het te vaak na om jonge vrouwen met kanker te wijzen op de mogelijkheden om vruchtbaar te blijven. Specialisten krijgen nieuwe richtlijnen waarbij er meer aandacht komt voor de kinderwens.

Meeleefgezinnen gaan kind van psychiatrische patiënten opvangen
Normal_van_rijnEr is steeds meer vraag naar zogenoemde meeleefgezinnen die kinderen van psychiatrische patiënten thuis kunnen opvangen. Grote steden zoals Amsterdam en Utrechts zijn al bezig met het zoeken naar stabiele gezinnen die vrijwillig willen meewerken. In de regio van Den Haag wordt nu ook driftig gezocht naar geschikte gezinnen voor het project.

Unie KBO: 'Problemen op komst voor digitale senior'
Normal_thuiszorgBijna driekwart van de senioren die nu online is verwacht de toenemende digitale dienstverlening niet te kunnen bijbenen. Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO waaraan 1.350 Nederlandse senioren deelnamen. Volgens de KBO denkt het overheidsbeleid daar te makkelijk over. Een vangnet blijft nodig.

'Initiatief Van Rijn in langdurige zorg betekent niet het einde van pgb'
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenAfgelopen vrijdag kondigde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid aan dat hij het persoonsgebonden budget (pgb) in de langdurige zorg wil vervangen voor zorg in natura, daar waar dat mogelijk is. Veel pgb-houders vrezen voor het einde van het pgb in de zorg.

'Gemeenten hebben geestelijke gezondheidszorg niet op orde'
Normal_geldDiverse landelijke koepelorganisaties hebben aangegeven niet tevreden te zijn met de zorg die gemeenten leveren aan mensen die psychische hulp nodig hebben. De organisaties maken zich voornamelijk zorgen over de wachtlijsten voor beschermd wonen.

'Financiële problemen borstkankerkliniek veroorzaakt door Achmea'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534De opgestapte oprichter van het private Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) zegt dat de financiële problemen van het ziekenhuis de schuld zijn van zorgverzekeraar Achmea en concurrerende ziekenhuizen. Oprichter  Jan Van Bodegom vertrok vorige maand nadat de aanloopverliezen hoger bleken dan verwacht.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
Dementieel syndroom: verzet of acceptatie

Gisteren was ik bij mam en het ging goed met haar. Nou ja, we tellen onze zegeningen en proberen zo min mogelijk te letten op de rest. En ‘goedgaan’ hield gisteren in haar geval in; goedgeluimd. En dat was het goede ook eigenlijk wel weer. Want verder was ze snipverkouden, om 14.30 uur ’s middags nog niet aangekleed en was haar kamer steenkoud.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.