Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 33/2015
Headlines
Slechts één gemeente kan gevolgen decentralisatie niet aan
De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is de enige gemeente die in de problemen is gekomen door de decentralisatie op het gebied van jeugd, werk en zorg. Dat heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken gezegd als antwoord op Kamervragen van Ronald van Raak van de SP.
Hackers de gevangenis in om zorg te verbeteren
Ruim tweehonderd creatievelingen laten zich vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Brainstormen, concepten verzinnen, vormgeven, programmeren; zelf noemen ze het liever 'hacken'. 
Onderzoek: Geluksniveau daalt na het krijgen van een kind
Het krijgen van een kind maakt ongelukkiger. Tot deze opmerkelijke conclusie kwamen Duitse onderzoekers. Zij vroegen zich af hoe het kan dat de meeste mensen minder kinderen krijgen dan ze vooraf wilden.
Nooit eerder was werkloosheid onder zestigers zo groot
Terwijl de pensioenleeftijd oploopt, neemt de werkloosheid onder ouderen steeds grotere vormen aan. Inmiddels zijn meer dan 50.000 van de zestigers tevergeefs op zoek naar werk. Nooit eerder was de werkloosheid in deze groep zo hoog. 
'Omega-3-vetzuren helpt psychose voorkomen'
Omega-3-vetzuren helpen mogelijk het ontstaan van psychoses, schizofrenie en andere psychotische stoornissen te voorkomen. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Melbourne.
Goedkope zorgverzekeraar haalt hogere klanttevredenheid
Mensen met een goedkope zorgverzekeraar beoordelen hun verzekeraar beter dan mensen met een duurdere. Ook oordelen de klanten dat de service van een dure verzekeraar niet beter is dan die van een goedkope.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
De Helper

Ik heb ooit de reddingsdriehoek leren kennen. Als trainer/coach en sowieso in ons mensenleven kan die driehoek een helder inzicht geven. Ik was er heel blij mee en herkende het direct. We willen graag mensen redden... dat zit in ons bloed.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.