Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 25/2015
Headlines
FNV: 'Massaontslagen zorg triest gevolg kabinetsbeleid'
Massaontslagen in de zorg zijn de trieste gevolgen van het kabinetsbeleid. Door enorme bezuinigingen op de thuiszorg, verpleeghuizen, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen verliezen tienduizenden mensen hun werk en krijgen kwetsbare mensen niet meer de zorg die nodig is.
Kinderen met ADHD of autisme hebben het lastig in regulier onderwijs
Kinderen met ADHD of autisme hebben het moeilijk op reguliere middelbare scholen. Zo lopen ze vast door de wisseling van lokalen, drukke schoolgangen en elk lesuur een andere docent voor de klas.  
'Gaatjes schieten in oorlel baby is kindermishandeling'
Het schieten van gaatjes in de oorlellen van jonge kinderen is kindermishandeling. Dat vindt de Britse Susan Ingram. Volgens haar is het voor de ouders misschien leuk, maar voor de kinderen alleen maar pijnlijk.
'Ziekenhuizen zijn verpleegkundigen miljoenen euro's verschuldigd'
Verpleegkundig Nederland staat op z'n kop. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn hun verpleegkundigen zeker tientallen miljoenen euro's aan onregelmatigheids toeslagen verschuldigd. 
Schade door roken en een slechte nachtrust vergelijkbaar
Een slechte nachtrust is net zo schadelijk voor de gezondheid als roken, weinig bewegen en slecht eten. Wie minder dan zeven uur per nacht slaapt, heeft namelijk een grotere kans op een hartaanval en een beroerte. 
Gemeenten scoren onvoldoende op 'keukentafelgesprekken'
Gemeenten kunnen op een groot aantal punten verbeteringen aanbrengen in het 'keukentafelgesprek'. Uit de digitale raadpleging 'Zorg naar gemeenten' van de samenwerkende cliënt organisaties blijkt namelijk dat procedures en ondersteuning in het keukentafelgesprek ernstig tekort schieten.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
interview afbeelding
Ik wil zo graag als dochter bij mijn moeder op bezoek komen

“Ik wil zo graag als dochter bij mijn moeder op bezoek komen.” Ik vond dat zo bijzonder om te horen van de dochter van mijn cliënt. In eerste instantie zou je denken: wat is daar zo bijzonder aan?
Mijn cliënt was een rustige, lieve vrouw op leeftijd. Ze woonde met haar man in een alleenstaande woning in een rustige woonwijk.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.