Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 19/2015
Headlines
'Veel ouderen worden slechter van ziekenhuisopname'
Normal_oudereren_oma_ziekenhuis_bed_patientEen groot deel van de ouderen die in een ziekenhuis wordt opgenomen, komt daar slechter uit. Ziekenhuizen laten ouderen te veel aan hun lot over, terwijl zij juist begeleiding nodig hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Hanneke van der Meide, waarmee zij op woensdag 6 mei aan de Tilburg University promoveert, meldt Omroep Brabant. 
Amsterdam investeert negen miljoen in hulp naar werk of dagbesteding 
Logo_amsterdam_logo_gemeenteDe gemeente Amsterdam investeert negen miljoen euro om mensen met een lichamelijk of psychische beperking beter te middelen naar dagbesteding of werk. De investering moet ertoe leiden dat er geen wachtlijsten ontstaan voor dagbestedingstrajecten.
Minister om tafel met beroepsverenigingen over toekomst GGZ
Normal_dialoogMinister Schippers van Volksgezondheid gaat met drie beroepsverenigingen praten over de toekomstagenda voor de GGZ. Ze wil hiermee de toekomst van de GGZ zeker stellen, een aantal knelpunten oplossen en de financiën onder controle houden.
Eerste handtekening Volkspetitie Red de Zorg
Voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn en voorzitter Ton Heerts van FNV hebben de eerste handtekening onder de volkspetitie Red de Zorg gezet. Doel van beide bonden met de petitie is zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en daarmee de regering op te roepen de bezuinigingen op de zorg te stoppen.
'Inspraak cliënten steeds informeler'
Logo_verweyMedezeggenschap van cliënten in de zorg wordt steeds informeler, de traditionele cliëntenraden moeten daarom een brug slaan naar dit informele zorgoverleg. Dit concludeert het Verwey-Jonker Instituut na een onderzoek naar de wijze waarop in de praktijk vorm en inhoud wordt gegeven aan medezeggenschap van cliënten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.        
Nationale Ombudsman doet onderzoek naar problemen SVB
Logo_logo_nationale_ombudsmanDe Nationale Ombudsman gaat onderzoek doen naar de misstanden bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hij vindt dat de chaos snel moet worden opgelost. “Ik heb de SVB daarom nogmaals gevraagd om er de administratie in orde te maken voor iedereen die betaald wordt uit een persoonsgebonden budget (pgb)”, schrijft de ombudsman in De Telegraaf. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Interview
interview afbeelding
Bestuurder Henk Bakker: '225-Jarige jubileum Kentalis geeft vertrouwen in ons aan'

Op 14 april 1790 nam de Waalse predikant Henri Daniel Guyot het initiatief om les te gaan geven aan veertien dove kinderen in kleine lespanden in Groningen. Zijn organisatie groeide en groeide en er bleek veel behoefte te zijn voor de diensten die hij leverde, want nu, 225 jaar later, staat er een landelijke organisatie met duizenden werknemers die zich inzetten voor mensen die doof, slechthorend, doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.