Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 40/2016
Headlines
Betere meldcode voor slachtoffers mishandeling en huiselijk geweld
Normal_duur Er komt een aanscherping van de meldcode voor slachtoffers van ernstige kindermishandeling en huiselijk geweld. Deze vormen van mishandeling zijn het meest voorkomende geweld in onze samenleving, en herhaling komt veel voor.

Vorm van dementie regelmatig verward met psychiatrische stoornis
Normal_van_rijn Onderzoekers van het VUmc hebben ontdekt dat dokters bij een bepaalde vorm van dementie, frontotemporale dementie, vaak misdiagnoses stellen. Frontotemporale dementie (FTD) tast de persoonlijkheid en het sociale gedrag van de patiënt aan.

Zorgverzekeraars besteden meeste geld aan inwoners van Lelystad
Normal_thuiszorg Het geld dat zorgverzekeraars besteden per inwoner verschilt nogal in ons land, maar in Lelystad wonen de mensen met de hoogste zorgkosten. Dit blijkt uit cijfers van Vektis die geanalyseerd zijn door Buurtfacts.

'Inzien eigen digitale zorgdossier is uitbreiding van patiëntenrechten'
Normal_geld Gisteren stemde de Eerste Kamer in met het wetsvoorstel dat ervoor zorgt dat iedere patiënt zijn eigen medische gegevens kan inzien. Patiëntenfederatie Nederland is blij met deze stap en noemt het een uitbreiding van de patiëntenrechten.

Werkdruk verpleeghuiszorg onverminderd hoog
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Ondanks de diverse inspectierapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de consensus dat de werkdruk in de verpleeghuiszorg te hoog is, is daar tot nu toe niets aan veranderd. Al anderhalf jaar praten alle betrokken partijen over de benodigde veranderingen, maar daar komt niets van terecht.

Paracetamol veilig voor veel te vroeg geborenen
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Gemiddeld ondergaan te vroeg geboren baby’s op een NICU meer dan tien pijnlijke behandelingen per dag. Voor het eerst is aangetoond dat het veilig is om zelfs de groep patiëntjes geboren na een zwangerschap van minder dan 32 weken te behandelen met paracetamol voor pijnbestrijding.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Klantgericht communiceren blijft moeilijk

Ook in de zorg. Dat beeld komt naar voren als je veel communicatiemiddelen bekijkt van zorgorganisaties zoals websites, folders en brieven. Telkens zie je hetzelfde gebeuren. In het kort vijf opvallende zaken en verbeterpunten als het om zorgcommunicatie gaat.

Organisatie staat centraal en niet de klant
We beginnen het liefst met informatie ‘over ons’, ‘onze organisatie’ of over ‘onze medewerkers’. Niet de klant staat centraal, maar de eigen zorgorganisatie. Maar dat is niet het eerste waarin klanten geïnteresseerd zijn. Jij wel?

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp