Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 5/2015
Headlines
'Zorg aan kinderen met gedragsproblemen moet beter'
In aanwezigheid van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) hebben dertien organisaties uit de zorg en het onderwijs vandaag een intentieverklaring ondertekend. De organisaties erkennen dat de kwaliteit van zorg en onderwijs voor jongeren met gedragsproblemen beter kan en moet.
Radboudumc en Meander MC zetten mantelzorgacademie op
Het Radboudumc en Meander Medisch Centrum zijn met een gezamenlijke pilot gestart om de ondersteuning van mantelzorgers te verbeteren. De Mantelzorgacademie biedt theorie en praktijk voor mensen die thuis of in het ziekenhuis zorgtaken uitvoeren als mantelzorger.
'Hoge bloeddruk bij zwangeren wel behandelen'
Vrouwen met hoge bloeddruk kunnen hier in de zwangerschap zonder problemen medicijnen tegen krijgen. De terughoudendheid van artsen vanwege de risico’s voor het ongeboren kind is onterecht.  
Korting op thuishulp aangevochten in proefproces
De rechtbank in Utrecht buigt zich vandaag over de zaak van twee inwoners van Utrecht, die de korting op de huishoudelijke hulp aanvechten. Het proefproces wordt met belangstelling gevolgd
Dienstencheque huishoudelijke hulp wordt weinig gebruikt
Tot nu toe is er weinig belangstelling voor de zogenoemde dienstencheque waarmee dit kabinet de bezuiniging van 32 procent op huishoudelijke hulp wil verzachten. Dat zeggen de bestuurders van enkele grote zorgaanbieders, waaronder TSN-Thuiszorg.   
Den Haag schrapt deel ouderbijdrage jeugd-ggz
Den Haag gaat een deel van de ouderbijdrage voor kinderen in de jeugd-ggz niet innen. Het gaat om kinderen die naar de dagbegeleiding gaan. Dat heeft de gemeente Den Haag dinsdag besloten.   
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Verdwaald in de zorg
Verdwaald in de zorg: oratie over belang ketenzorg
Er is extra aandacht nodig voor bepaalde groepen patiënten, bijvoorbeeld met downsyndroom of met aangeboren afweerstoornissen. Zij lopen extra kans te ‘verdwalen’ in de zorg, met ongewenste lacunes en kostbare overlap tot gevolg..
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.