Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 40/2014
Headlines
Ambtenaren verwachten chaos door overheveling zorgtaken
Ruim de helft van de gemeente-ambtenaren ziet de overheveling van taken op het gebied van zorg, jeugd en werk niet met vertrouwen tegemoet. Een op de vijf ambtenaren verwacht zelfs dat het een chaos wordt wanneer gemeenten vanaf 1 januari 2015 de verantwoordelijkheden overnemen van rijksoverheid en provincies.
Bejaardenzorg Nederland zesde op ranglijst Global AgeWatch
De bejaardenzorg in Nederland wordt op mondiaal niveau goed beoordeeld. Volgens de Global AgeWatch Index, waarin onder meer de economische zekerheid en gezondheid van ouderen wordt gemeten, staat de Nederlandse ouderenzorg op de zesde plaats.
Van Rijn hoopvol over voorbereiding Wmo door gemeenten
De inspanningen van gemeenten in hun voorbereiding op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) werpen hun vruchten af. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) zaterdag in een brief aan de Tweede Kamer. 'Ik volg de voortgang zoals beloofd op de voet, zodat ik ondersteun waar dat nodig is en aanjaag waar dat moet', aldus Van Rijn.
PTSS in opkomst onder psychische beroepsziekten
20.000 mensen worden jaarlijks ziek door hun werk. Psychische aandoeningen veroorzaken de meeste beroepszieken. Veruit de meest gemelde beroepsziekte (77 procent) is overspannenheid. Het aantal mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) neemt daarnaast toe.
'Vrouwenlichaam te weinig behandeld in medisch onderwijs'
Er moet meer aandacht komen voor sekseverschillen in het medisch onderwijs. In medische lesboeken is het mannenlichaam nog altijd de norm. De zorg voor vrouwen schiet hierdoor regelmatig te kort. Dit stelt hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan het Radboudumc, Toine Lagro-Janssen. 
Betalingsachterstand zorgverzekering bij een op tien jongeren
Tien procent van de jongeren tussen tussen achttien en 24 jaar hebben een betalingsachterstand bij een zorgverzekeraar. Dat komt naar voren uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) naar de financiële situatie van jongeren.  
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Website van het jaar
Stem op de Nationale Zorggids voor Website van het Jaar 2014!

De Nationale Zorggids is genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar 2014! Onze website behoort daardoor tot de 12 beste websites van dit jaar in de categorie Gezondheid. Een prachtige nominatie, die we graag willen verzilveren tot de daadwerkelijke titel 'Website van het Jaar 2014.' En daar hebben we uw hulp bij nodig! 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.