Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 33/2016
Headlines
Kinderen draaien regelmatig op voor pgb-schuld ouder
Normal_duur Kinderen krijgen regelmatig te maken met de pgb-schulden van hun ouders, zo blijkt uit onderzoek van De Monitor. Ouders of zorginstellingen laten het pgb-geld vaak onterecht op naam van het kind zetten.

'Zikavirus kan ook gevaarlijk zijn voor volwassen hersenen'
Normal_van_rijn Het zikavirus kan ook een effect hebben op de hersencellen van een volwassene. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers na onderzoek op muizen. Tot nu toe werd gedacht dat een volwassene met het zikavirus hier geen blijvende gevolgen van ondervindt, maar het virus is niet zo onschadelijk als het lijkt.

ANBO vindt reactie Rutte over koopkracht ouderen schandalig
Normal_thuiszorg Premier Rutte wil geen garantie geven voor een evenwichtige koopkrachtontwikkeling voor gepensioneerden. Het is slechts een streven. Ouderenorganisatie ANBO vindt het schandalig dat Rutte een slag om de arm houdt.

Zorgen bij Amsterdamse huisartsen over toenemend aantal verwarde mensen
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen Amsterdamse huisartsen kunnen de zorg voor mensen met psychische problemen niet meer aan. Sinds de bezuinigingen in de ggz, komen verwarde personen steeds vaker bij de huisarts. 81 procent van de Amsterdamse huisartsen ziet een toename van patiënten uit de gespecialiseerde ggz.

Campagne laat studenten nadenken en praten over veilige seks
Normal_geldTijdens de Utrechtse introductieweek wordt de nieuwe campagne 'Hoes' gelanceerd. Deze campagne laat studenten nadenken en praten over veilige seks. De campagne is bedacht en uitgevoerd door vier studenten van de opleiding Digitale Media en Communicatie bij Hogeschool Utrecht.

'Afschaffen zorgverzekeraars kost 6 miljard euro'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Drie zorgeconomen kunnen zich niet vinden in de plannen van de SP voor een Nationaal Zorgfonds. Dit fonds regelt de zorg centraal, zonder verplicht eigen risico en zonder zorgverzekeraar. Zorgeconoom Michiel Verkoulen vindt dat Nederlanders juist trots moeten zijn op het huidige zorgstelsel.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
De ROI van zorgmarketing

Als het over marketing gaat is vaak de eerste vraag, wat levert dat op? Die vraag hoor ik ook regelmatig in de zorg en veel marketeers staan dan toch een beetje met de mond vol tanden.

Operationele focus
Wat mij opvalt bij dit onderwerp is dat het altijd gaat om marketing als operationele activiteit. Wat leveren die investeringen in reclame, communicatie, websites en sociale media op? Niet onbelangrijk, maar een nogal eenvoudige korte termijn benadering. Wat ik mis in deze discussie is de meer strategische benadering. Namelijk de bijdrage van de 'bedrijfscompetentie marketing' aan de strategische lange termijn doelen van de organisatie.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.