Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 5/2016
Headlines
'Angstige ouders hebben vaak bange kinderen'
Normal_duurKinderen van ouders die depressie- of angstklachten hebben zouden tussen de twee tot zes keer meer kans hebben op vergelijkbare klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van psychologe Evin Aktar, promovenda aan de Universiteit van Amsterdam.

Steeds meer jongeren lijken te kampen met een depressie
Normal_van_rijnSteeds meer twintigers en dertigers lijken te kampen met een depressie. Wanneer zij een bezoek brengen aan een psychiater, krijgen ze veelal de stempel depressief. Nieuwsuur onderzoekt of mensen dit label tegenwoordig te snel krijgen.

Bureaucratie staat succesvolle vernieuwing Wmo in de weg
Normal_thuiszorgSteeds vaker strooit bureaucratie roet in het eten als het gaat om een snelle en efficiënte afhandeling van Wmo-aanvragen. Men kan via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning hulp aanvragen bij de gemeente, bijvoorbeeld voor huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen. Echter levert de omslachtige manier van verwerking veel klachten op onder leden van brancheorganisatie Actiz.

FNV: mensenrechten verpleeghuizen gebaat bij meer personeel
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenFNV Zorg en Welzijn is het met het College voor de Rechten van de Mens eens dat ouderen in verpleeghuizen recht hebben op menselijke zorg en een waardige oude dag.

'Eten van een portie vis per week verlaagt risico op alzheimer'
Normal_geldIemand die minstens één portie vis per week eet verlaagt het risico op alzheimer. Ook het risico op andere aandoeningen die te maken hebben met dementie wordt hierdoor verlaagd, blijkt uit onderzoek van Nederlandse onderzoekster Odine van de Rest in samenwerking met een internationaal team.

Brandbrief Per Saldo: nu pgb in Zvw
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534In een gisteren verzonden brandbrief aan de Tweede Kamer uit Per Saldo haar zorgen over een goede verankering van het pgb in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Een debat over het wetsvoorstel van VWS staat vandaag op de agenda.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Marktwerking in de ouderenzorg wint het van de ‘liefde voor het vak’

Deze week was er opmerkelijk nieuws bij het journaal. In Katwijk gaat een groep vluchtelingen in een verzorgingshuis wonen, werken en studeren. Door de combinatie van deze drie elementen hoopt de zorgorganisatie perspectief te bieden aan deze mensen om een bestaan in Nederland op te bouwen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.