Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 33/2014
Headlines
Pedagoog: geef kinderen ruimte voor verveling
"We willen zo graag dat onze kinderen het goed hebben en dat ze uitgroeien tot welontwikkelde mensen, dat we bang zijn geworden voor niksen", aldus pedagoge Ingeborg Dijkstra. Verveling heeft echter een functie, zo vindt zij.
'Bewegen na een hartaanval is goed, maar niet te veel'
Hoewel mensen na een hartaanval vaak het advies krijgen om regelmatig te blijven bewegen, kan te veel bewegen ook schadelijk zijn voor de gezondheid van het hart en de bloedvaten. 
Hersenen baby groeien vlak na de geboorte met een procent per dag
Direct na de geboorte van een baby groeien de hersenen het snelst. Het volume van het brein wordt dan met een procent per dag groter. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek op basis van MRI-scans.  
FNV slaat alarm over zorgafbraak in Nederland
De vakbond Anvakabo FNV is de petitie 'Red de Zorg' begonnen, die inmiddels door duizenden mensen is ondertekend. Voorzitter van de vakbond Corrie van Brenk: 'Mensen beginnen te voelen wat de desastreuze gevolgen zijn van het kabinetsbeleid.
NIP: inkoopproces Jeugdhulp ondoorzichtig
Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) ontvangt vanuit de achterban 'zorgwekkende geluiden' over het verloop van het inkoopproces Jeugdhulp voor 2015. 
Verzekeraars doen niet genoeg tegen zorgfraude
Zorgverleners sturen regelmatig rekeningen die niet kloppen. Het komt voor dat er meer wordt gefactureerd dan aan zorg is geleverd. Verzekerden die naar aanleiding van foute declaraties bellen met hun verzekeringsmaatschappij krijgen meer dan eens het advies om zelf contact op te nemen met de zorgverlener
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
"Er wordt zich niet aan me geïrriteerd!"
Mijn moeder kon me verschrikkelijk irriteren. Op een dag verzuchtte ik tegen haar: "O ma, ik irriteer 
me zo aan u!" waarop ze direct antwoordde: "Er wordt zich niet aan mij geïrriteerd!" De absurditeit van de opmerking maakte dat ik meteen uit de irritatie was en onbedaarlijk de slappe lach kreeg. 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.