Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 52/2016
Headlines

De Nationale Zorggids wenst u een goede jaarwisseling!
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Ook in het nieuwe jaar zal de Nationale Zorggids u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de gezondheidszorg. Daarnaast blijven we u voorzien van relevante wetenswaardigheden, vacatures, achtergronden en video's.
 

UMC Utrecht onderzoekt fout bij ivf-kliniek
Normal_duurHet Universitair Medisch Centrum Utrecht onderzoekt een 'procedurefout' bij zijn ivf-laboratorium. Bij de bevruchting van eicellen van 26 vrouwen zijn mogelijk de zaadcellen van de man van een ander paar gebruikt. De kans bestaat dus dat een vrouw zwanger is geworden door zaad van de verkeerde man.

Artsen en verpleegkundigen Radboudumc stoppen met hand geven
Normal_van_rijn Chirurgen en verpleegkundigen van het Radboudumc geven sinds een jaar geen hand meer aan patiënten op de afdeling chirurgie. Waarschijnlijk is deze methode van begroeten binnenkort ook op andere afdelingen in het ziekenhuis te vinden en worden patiënten enkel begroet met een zwaai of ander gebaar.

Ggz-instelling in de clinch met zorgverzekeraar Zilveren Kruis  
Normal_thuiszorg Ggz-instelling Arkin heeft ruzie met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Arkin zegt 8 miljoen euro extra nodig te hebben, bovenop het vooraf afgesproken budget. Als Zilveren Kruis niet met het geld over de brug komt, worden zwaar psychiatrische patiënten op straat gezet, zo dreigt de ggz-instelling.

Aanpak voor thuiswonende ouderen met dementie levert besparingen op
Normal_geld Door ouderen met dementie en hun mantelzorgers beter in de gaten te houden, kan 2000 euro per maand per patiënt bespaard worden. Dat denken onderzoekers van het Alzheimer Centrum in het Radboudumc. Hiermee volgt het ziekenhuis het voorbeeld van Wijchense huisarts Chantal Hensens die ruim drie jaar geleden startte met een nieuwe aanpak voor oudere demente patiënten.

Hersenstamkanker zeldzaam en niet te opereren
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Jaarlijks krijgen ongeveer tien kinderen in Nederland te horen dat ze hersenstamkanker hebben. Deze vorm van kanker is tijdelijk te stoppen, maar niet te genezen, zegt kinderoncoloog Dannis van Vuurden. Hiermee reageert hij op de zesjarige Tijn met hersenstamkanker die vorige week volop in het nieuws was met zijn lak-actie voor Serious Request.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Participatiemaatschappij draait om willen, kunnen en weten

De participatiemaatschappij is een blijvertje. De kranten staan er bol van en het onderwerp komt iedere avond wel een keer langs op tv. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Maar de omslag van de klassieke verzorgingsstaat naar een moderne participatiesamenleving gaat niet vanzelf.

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met de 'participatiemaatschappij'. Misschien heb je al iemand gesproken van het nieuwe wijkteam bij jou in de buurt, heeft een van je familieleden of bekenden kennisgemaakt met het fenomeen ‘keukentafelgesprek’, zorg je als 'mantelzorger' voor ouderen, heb je mensen met een arbeidsbeperking in dienst of help je met activiteiten in de buurt.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp