Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 36/2014
Headlines
Reageren op gebrabbel goed voor taalontwikkeling baby
Ouders doen er goed aan om te reageren op de geluiden die een baby maakt. Hoe meer reactie een baby krijgt op zijn of haar gebrabbel, hoe sneller er communicatie ontstaat tussen het kind en zijn of haar omgeving.
LHV signaleert zorgmijders door verhoging eigen risico
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat er patiënten zijn die om financiële redenen geen gebruik maken van de zorg die zij nodig hebben.  
70 procent verpleegkundigen ervaart problemen bij overdacht
Bijna 70 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden ervaart knelpunten bij de verpleegkundige overdracht. 61 procent zegt dat de overdrachtsinformatie onvolledig is. 11 procent stelde dat de informatie niet-eenduidig was terwijl 14 procent van de zorgverleners regelmatig terug moet bellen om extra informatie op te vragen.
'Koffiedutje' vergroot alertheid en geheugenwerking
Het doen van een 'koffiedutje' maakt mensen scherper. De meeste mensen drinken koffie om wakker te worden, maar Britse onderzoekers hebben bewezen dat wanneer mensen direct na het drankje een kort slaapje doen, zij extra alert wakker worden. Hun geheugen werkt ook beter.
Diëtist wordt belangrijker in het medisch proces
De diëtist wordt steeds meer gezien als een 'voedingsdokter' die met eigen kennis en kunde bijdraagt aan het genezingsproces van de patiënt. Door de academisering van het vak lijken diëtisten zich steeds beter bewust van de bijdrage die ze kunnen leveren aan de behandeling en genezing van patiënten.
VUmc: Specialist ouderengeneeskunde helpt zowel oudere als mantelzorger
Mantelzorgers hebben behoefte aan iemand die ‘de weg kent’ en waarmee de verantwoordelijkheid voor de zorg aan ouderen gedeeld kan worden. Ook ouderen zelf hebben de behoefte aan één arts die de problematiek overziet en overal van op de hoogte is.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Columnisten Gezocht

De Nationale Zorggids is op zoek naar nieuwe columnisten. Vind jij het leuk om je mening te delen over de ontwikkelingen in de zorg? Heb je een visie over de actualiteiten of schrijf je graag over je eigen ervaringen in zorg en welzijn? Meld je dan aan ons columnist!

Wat verwachten we?
Je schrijft columns over zorg en welzijn, in de ruimste zin des woords. Je geniet veel vrijheid in je onderwerpen en levert minimaal 1x per 8 weken een column aan. Je schrijft op vrijwillige basis, voor een periode die jou uitkomt. Meer weten? Mail ons op info@nationalezorggids.nl.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.