Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 46/2016
Headlines
Werknemers in de zorg ervaren hoge werkdruk
Normal_duurWerknemers in de gezondheids- en welzijnszorg ervaren een bovengemiddeld hoge werkdruk. Daarnaast geven zij aan dat ze minder ruimte hebben om hun werkzaamheden naar eigen inzicht in te richten. Ook is de emotionele belasting er hoger dan gemiddeld.

'Jeugdwet belemmert goede uitvoering kinder- en jeugdpsychiatrie'
Normal_van_rijn Twee jaar na invoering van de Jeugdwet constateert de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) dat de wet een goede uitvoering van de kinder- en jeugdpsychiatrie belemmert. De NVvP staat op het standpunt dat de toegankelijkheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de kinder- en jeugdpsychiatrie het best gewaarborgd zijn binnen de Zorgverzekeringswet.

Overgebleven zorggeld door 35 gemeenten niet gebruikt voor zorg
Normal_thuiszorg Vorig jaar hielden 190 gemeenten zorggeld over voor taken die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen. Uit een enquête van NOS en Binnenlands Bestuur blijkt nu ook dat een op de vijf gemeenten die vorig jaar geld overhielden, dat overgebleven geld niet apart heeft gezet voor zorgtaken.

Nederlandse zorg scoort hoog in nieuw internationaal onderzoek
Normal_geld De Nederlandse zorg doet het vergeleken met tien andere hoogontwikkelde Westerse landen meer dan prima. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van The Commonwealth Fund (CWF), een Amerikaanse denktank op het gebied van zorg.

'Verbod op winstuitkering zorgverzekeraars moet blijven'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Het verbod voor zorgverzekeraars om winst uit te keren loopt op 1 januari 2018 af. Daarna staat het zorgverzekeraars vrij om winstuitkeringen te doen aan aandeelhouders of investeerders. Hier wil een meerderheid van de Tweede Kamer een stokje voor steken. Zij vinden dat winsten bedoeld zijn voor zorg en lagere zorgpremies.

Steeds meer ouderen op eerste hulp na val, tijdige risicoscreening nodig
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Spoedeisende hulpen verdrinken in een steeds grotere toestroom van patiënten. Vooral het aandeel ouderen hierbinnen is toegenomen. Ten opzichte van 2012 komen in 2016 16 procent meer ouderen op de Spoedeisende Hulp (SEH). Een valincident in of rondom huis is voor veel ouderen een belangrijke reden waarom zij op een SEH belanden.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
Onrust in verpleeghuizen door zwarte lijst: 'Ik ben het zat om er telkens op te reageren'

Sinds de start van het extra toezicht in 2015 heerst er onrust in en rond verpleeghuizen die op de vingers zijn getikt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In juli 2016 publiceerde IGZ een lijst van 150 instellingen waar de inspectie het afgelopen jaar extra toezicht hield. Een derde daarvan kon de complexe zorg niet aan en moest zich extra inspannen. Een paar maanden later staan nog steeds acht verpleeghuizen onder de meest intensieve toezicht van IGZ. Enkele bestuurders zagen zich door de ellende genoodzaakt op te stappen. “Er zijn verwachtingen bij het publiek, bij cliënten en bij hun familie die we niet (meer) waar kunnen maken”, stelt ActiZ, de brancheorganisatie van werkgevers in de zorg.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp