Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 42/2015
Headlines
CBS: Meer wanbetalers zorgpremie sinds 2010
Normal_duurSteeds minder mensen betalen hun zorgverzekering. Het aantal personen dat minimaal een half jaar achter loopt met het betalen van de zorgpremie is van 2010 tot 2014 met 22 procent toegenomen naar 298 duizend. De stijging vond vooral plaats tussen 2010 en 2011. Jongeren, mannen, mensen met lage inkomens, ontvangers van een uitkering, alleenstaande ouders en allochtonen zijn vaker wanbetaler dan gemiddeld.
Bewindvoerders weigeren kwaliteit zorg te controleren
Normal_van_rijnLeden van branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders weigeren de verklaring voor gewaarborgde hulp te tekenen. Ze willen niet afgerekend worden op de kwaliteit van de zorg.
‘Sterilisatie via Essure geeft veel risico’s’
Normal_thuiszorgVrouwen die een sterilisatie met de Essure-methode hebben ondergaan, hebben tien keer meer risico op een nieuwe operatie dan vrouwen die een kijkbuisingreep kregen.
Zorginstellingen houden declaraties geheim
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenZorginstellingen weigeren om inzicht te geven in hun declaratiegedrag. “Wij hebben wel wat beters te doen dan mensen aan het werk zetten om bonnetjes te verzamelen”, verklaarde bestuurder Bas Leerink van het Medisch Spectrum Twente.
Minder klachten over toegankelijkheid sociale domein dan verwacht
Normal_geldDe Inspecties Sociale Zaken, Jeugdzorg, Gezondheidzorg, Onderwijs en Veiligheid en Justitie hebben onderzocht hoe gemeenten omgaan met klachten en signalen over de toegankelijkheid van gemeentelijke voorzieningen in het sociaal domein. Met het sociaal domein wordt bedoeld: de taken van gemeenten op het gebied van de jeugdzorg, de begeleiding en dagbesteding van mensen die langdurige zorg nodig hebben (WMO) en de sociale participatie van burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 
‘Bedrijfsartsen onder grote druk bij erkennen burn-out’
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Nederlandse bedrijfsartsen worden bij het erkennen van een burn-out flink onder druk gezet door werkgevers. Dit blijkt uit klachten van de Stichting Burnout. De Nederlandse Zorgautoriteit start daarom een onderzoek naar de melding die de stichting hiervan maakt.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Uitdaging: (Mantel)zorger zijn van naaste met psychiatrische aandoening

De media wekt de afgelopen maanden de indruk, dat mantelzorgers zich beperken tot twee doelgroepen: ouderen en jeugdzorg. Herkenbaar? Niets is minder waar! Een vergeten groep zijn de groep mensen die voor een naaste met psychiatrische problematiek zorgen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.