Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 43/2014
Headlines
Kleine zorgaanbieders: slikken of stikken
Honderden klinieken en andere kleine zorgaanbieders dreigen om te vallen omdat zorgverzekeraars er de voorkeur aan geven om zaken te doen met grotere zorgaanbieders.
Autisme Kenniscentrum: meer foliumzuur verkleint kans op autistisch kind
Vrouwen die zwanger willen worden moeten 600 microgram foliumzuur per dag slikken. De kans dat ze een autistisch kind krijgen wordt dan 27 tot 40 procent kleiner. Dit adviseert het Autisme Kenniscentrum. De Gezondheidsraad adviseert een dagelijkse hoeveelheid van 400 microgram foliumzuur.
Onderzoek naar emotionele beleving van voeding bij senioren
Ouderen zijn op grond van hun emotionele beleving van maaltijden te verdelen in vier groepen. Dat concluderen wetenschappers van Wageningen UR Food & Biobased Research. Zij onderzochten de positieve of negatieve waardering en de mate van opwinding en avontuurlijkheid die ouderen  koppelen aan eten.
Maaltijdservice verbetert zorgkwaliteit
De voordelen van maaltijdservice binnen zorginstellingen zorgen voor minder belasting van het personeel en bieden hogere kwaliteit van de voeding.
35 miljoen extra voor invoering Participatiewet
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt 35 miljoen euro extra beschikbaar voor de invoering van de Participatiewet. Het geld is bedoeld voor de inrichting van de regionale Werkbedrijven die een belangrijke rol krijgen bij de uitvoering van deze wet. 
Een op de vier Nederlanders zoekt geen psychische hulp door schaamte
Schaamte is de grootste belemmering bij het zoeken van hulp voor psychische problemen. Dit blijkt uit een onderzoek van de private GGZ-instelling U-center onder 1051 Nederlanders. Een kwart van de ondervraagdenzoekt geen psychische hulp omdat ze zich schamen. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Terug naar de kliniek

Oké, het gaat niet goed met me. Stemmen, vreemde nare gedachten en angsten gierden door mijn hoofd. Mijn stemmen waren gevuld met somberheid. Ze boden me adviezen aan. Adviezen om helemaal met het leven te stoppen. Voorgoed. Definitief. Door die stemmen werden mijn gedachten ook somber en negatief.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.