Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 38/2015
Headlines
Verschil inkomenssteun kan oplopen tot 900 euro per gemeente
Normal_geldHet maakt voor ouderen en mensen met een beperking nogal uit in welke gemeenten ze wonen. De verschillen in financiële bijdragen lopen soms wel tot 900 euro op. Voor belangenorganisaties is dat een reden om aan de bel te trekken bij de Tweede Kamer.  
Pesten, agressie en te hoge werkdruk nieuwe speerpunten inspectie
Normal_pesten235345In 2016 gaat de Inspectie SZW controleren of werkgevers genoeg doen aan het voorkomen van psychische klachten bij werknemers. Enkele speerpunten van de inspectie worden het aanpakken van pesten op de werkvloer, agressie en te hoge werkdruk. Dat is te lezen in het Jaarplan 2016 van de inspectie. Het plan is aangeboden aan de Tweede Kamer.
GGZ-instellingen ontwikkelen serious game voor jongeren met autisme
Normal_jongeren3223De serious game KickAss helpt jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te pakken, zoals hoe te reageren in bepaalde sociale situaties. De game is gebouwd met jongeren met autisme. KickAss is een initiatief van de Coöperatie Elab Autisme, een coöperatie van verschillende GGZ-instellingen.
Manier van praten belangrijk voor begrip baby
Normal_baby234425"Er zijn al veel onderzoeken die aantonen dat veel praten tegen je baby goed is, maar hoe je met je baby moet praten is net zo belangrijk", zo stellen onderzoekers van de Harvard en Maryland universiteiten. Wanneer ouders woorden vaak herhalen, blijken baby's later een betere taalvaardigheid te hebben.
Overschot werkgelegenheid Zorg en Welzijn Gelderland zet door
Normal_zuster23534Het overschot van medewerkers binnen Zorg & Welzijn in Gelderland zal de komende jaren doorzetten. Dat blijkt uit de arbeidsmarktmonitor 2015. Enkel voor verpleegkundigen op HBO-niveau zijn er in deze regio nu goede arbeidsmarktperspectieven.
Snelle herkenning van levensbelang bij hartritmestoornissen door Lyme
Normal_rontgen_hartDoor de toename van mensen met de ziekte van Lyme, neemt ook de kans op hartritmestoornissen door Lyme toe. Volgens een nieuwe peiling van het RIVM onder huisartsen komt dit bij ongeveer 10 patiënten per jaar voor. Snelle herkenning is belangrijk om te voorkomen dat de hartritmestoornissen verergeren of zelfs levensbedreigend worden. Ook kunnen zo onnodig zware medische ingrepen voorkomen worden.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
De e-sigaret: een minder schadelijk alternatief of een onveilig product?

De e-sigaret is al tijden een controversieel product. Voorstanders zeggen dat het product kan helpen bij het stoppen met roken en een stuk minder schadelijk is dan de gewone sigaret. Tegenstanders beweren dat de e-sigaret een opmaat is richting het roken van tabak en nog niet veilig genoeg is. Onlangs publiceerde Public Health England (PHE) een rapport waarin werd beweerd dat de e-sigaret 95 procent minder schadelijk is dan de gewone sigaret. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.