Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 12/2015
Headlines
Deze week overleg over gestaakte medicijnvergoeding
Normal_medicijnen343Apothekersorganisatie KNMP, patiëntenorganisatie NPCF en artsenorganisaties treden deze week in overleg met de zorgverzekeraars over de gestaakte vergoeding van speciaal bereide medicijnen.  Het overleg, dat zal plaatsvinden onder voorzitterschap van Zorginstituut Nederland, moet duidelijkheid scheppen over de vergoedingen, waarbij het standpunt van patiënten, apothekers en artsen wordt meegenomen.
‘Dagbesteding voor dementerenden dreigt te verdwijnen’
Normal_dementieDe dagbesteding voor dementerenden staat onder grote druk. Gemeenten korten namelijk tussen de 25 en 50 procent op de dagbesteding en daardoor dreigt deze vorm van zorg te aanzienlijk af te nemen of zelfs helemaal te verdwijnen. 
Gemeenten vergeten inkoop respijtzorg voor mantelzorgers
Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_stillGemeenten hebben dit jaar nauwelijks respijtzorg ingekocht. Respijtzorg is vervangende professionele hulp voor overspannen mantelzorgers. Door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2015 wordt dit jaar een groter beroep gedaan op mantelzorgers dan vorig jaar. 
Jeugd leert over mond en gebit op ToothCamp 2015
Normal_244958802_3f85dfc7d1_oOp 20 maart is het World Oral Health Day. In de Amsterdamse RAI wordt op deze dag speciaal voor pre-pubers een evenement georganiseerd waar hun mond en gebit centraal staan. Tijdens ToothCamp 2015 wordt op een voor hen aantrekkelijke manier met muziek, theater en proefjes aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van het gebit van jongeren en waarom ze daar zelf goed voor moeten zorgen.
Gebruik van antidepressiva wederom toegenomen
Normal_depressief_gezichtHet gebruik van antidepressiva is in 2014 met drie procent toegenomen. Dat is in lijn met de gemiddelde stijging in de afgelopen tien jaar, meldt GGZ Nieuws. In Nederland zijn de selectieve serotonine heropnameremmers (SSRI) de meest gebruikte antidepressiva.
Schippers: Publiek bewustzijn over antibioticaresistentie vergroten
Normal_schippers2345Als Nederland in het eerste half jaar van 2016 EU-voorzitter is, staat antibioticaresistentie prominent op de EU-agenda. Minister Edith Schippers (VWS) kondigde dit vandaag aan op een groot internationaal congres in Amsterdam.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Win een Paasconcert
De lente komt er weer aan. Het is weer tijd voor heerlijke buitenwandelingen met de zon op uw gezicht. Alle bomen worden langzaamaan weer groen en de bloemen gaan weer bloeien. Hoe kunt u beter de lenteperiode in gaan, dan te beginnen met een exclusief pianoconcert van Galina Ryakhovskaya? Het enige wat u hoeft te doen is meedoen aan onze actie en u maakt kans op een gratis pianoconcert tijdens de paasdagen!

Na de vele positieve reacties op onze kerstactie, hebben wij besloten door te gaan met het weggeven van de gratis concerten.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.