Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 22/2014
Headlines
Moederschap heeft goede impact op werkprestaties
Een studie onder werkende moeders en werkgevers laat zien dat het krijgen van kinderen goede impact heeft op de werkprestaties. Essentiële vaardigheden zouden worden versterkt door het hebben van kinderen. Werkende moeders worden beter in onder meer multitasken, organisatie en werken in een team.
Commissie: 13 van 61 methodes tegen pesten echt effectief
Slechts dertien van de tientallen anti-pestmethodes waar scholen mee werken voldoen echt, aldus een commissie die in opdracht van staatssecretaris Dekker van Onderwijs 61 methodes heeft onderzocht.
Kwaliteit van zorg in verpleeghuis moet hoger op agenda
De vereniging van specialisten in ouderengeneeskunde (Verenso) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) willen dat er meer aandacht komt voor de kwaliteit van ouderenzorg, die ondergesneeuwd dreigt te raken door de bezuinigingen.
Overheveling zorgtaken zal leiden tot parlementaire enquête
De overheveling van zorgtaken naar de gemeenten zal leiden tot een parlementaire enquête. Daarvoor waarschuwen meerdere politici, waaronder SP-voorzitter Jan Marijnissen. Volgens hem is een dergelijk 'gigaproject', waarbij ook nog eens 4,5 miljard euro wordt bezuinigd, niet verantwoord.
LPGGz luidt noodklok over lange wachttijden in tweedelijns ggz
Het Landelijk Platform GGz heeft alarmerende berichten binnen gekregen over lange wachtlijsten in de tweedelijns ggz. De wachttijden lopen op tot meer dan een half jaar. Zorgverzekeraars zijn verplicht een andere instelling of zorgverlener te zoeken als hun cliënt te lang moet wachten, maar dit gebeurt niet altijd.
Wikipedia geen betrouwbare bron voor gezondheidsadvies
Het online raadplegen van informatie over ziekten een symptomen is een goedkope en snelle manier  om erachter te komen wat er aan de hand is en hoe het ongemak verholpen kan worden. Amerikaanse artsen onderzochten de betrouwbaarheid van medische gegevens op Wikipedia en concluderen dat negen van de tien artikelen foute informatie bevat. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Voetbalweekend Sevilla
Vandaag was dan eindelijk de dag van de wedstrijd van mijn Atlético tegen degradatiekandidaat Betis Sevilla. De aftrap zou om vijf uur in de middag plaatsvinden. De grote vraag was of Atlético ging aanhaken en profiteren van de titanenstrijd in Madrid later die avond en dus beslag ging leggen op de koppositie? Of zou deze wedstrijd het begin van het einde zijn en door een onnodige nederlaag achterop raken in de titelstrijd. De spanning gierde door mijn lichaam.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.