Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 51/2014
Headlines
Minder sterfte onder ouderen die zich jong voelen
Mensen die zich jonger voelen dan ze daadwerkelijk zijn blijken langer te leven. Dat is de conclusie uit een Brits onderzoek naar het verband tussen de zogenoemde gevoelsleeftijd en sterfte.
 
Mogelijk goedkopere versie van medicijn tegen ziekte van Pompe
Patiënten met de spierziekte van Pompe kunnen mogelijk binnen twee jaar worden behandeld met een medicijn dat vele malen goedkoper is dan het geneesmiddel dat nu beschikbaar is.
'Psychische schade moet meer aandacht krijgen in het ziekenhuis'
Mensen die in het ziekenhuis terecht komen na een ernstig ongeval of mishandeling moeten niet alleen medische hulp krijgen bij lichamelijk letsel, maar ook nagekeken worden op psychische schade.
Beweging bij dementie belangrijk voor lichaam en geest
De combinatie van wandelen en krachtoefeningen heeft een positief effect op de lichamelijke conditie, het geheugen en het denkvermogen van dementerende ouderen en leidt tot verbetering van alledaagse activiteiten die bijdragen aan de kwaliteit van leven.
Eerste Kamer unaniem voor moderne regels verlof en arbeidstijden
De Eerste Kamer heeft vandaag unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  
Nieuwe behandeling herseninfarct voorkomt invaliditeit
Patiënten met een ernstig herseninfarct herstellen beter en sneller als het afgesloten bloedvat snel weer opengemaakt wordt met een katheter. Ze hebben minder hersenschade, minder neurologische klachten en functioneren beter in het dagelijks leven.  
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Stil
Het was dus stil. Cliënten praatten niet met mij en dat vond ik prima. Het was zo lekker rustig. Het beviel me wel. Na mijn intakegesprek zou de arts me nog spreken in de middag. Het was lunchtijd en het weekend stond voor de deur. Ik zag er enorm tegen op.  
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.