Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 44/2014
Headlines
Inspecties willen meer drang en dwang bij hulp aan multiprobleemgezinnen
De samenwerkende jeugdinspecties onderzochten in vier Nederlandse gemeenten hoe de hulp aan multiprobleemgezinnen in de praktijk wordt uitgevoerd. In de gemeenten Delft, Zwolle, Maastricht en Lelystad wordt over het algemeen verantwoorde zorg en ondersteuning geboden, maar er is ruimte voor verbetering.
Baby’s kunnen angst herkennen in ogen
Baby's vanaf zeven maanden oud zijn in staat om signalen waar te nemen in de ogen van anderen die kunnen duiden op angst. Duitse onderzoekers van het Max Planck Instituut in Leipzig hebben hiervoor aanwijzingen gevonden.
Helft leerlingen speciaal onderwijs belandt in Wajong
Een groot deel van de leerlingen die les krijgen op een school voor voortgezet speciaal onderwijs, komt daarna in de Wajong terecht. Bijna de helft (48 procent) is volledig afhankelijk van deze uitkering voor jonge gehandicapten.
Driekwart personeel ggz vindt het werk steeds zwaarder
Drie op de vier werknemers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) vindt hun werk steeds zwaarder worden. Ongeveer tachtig procent van de ggz-medewerkers vindt de mentale belasting te hoog.
Helft patiënten na behandeling lymfeklierkanker chronisch moe
Ongeveer de helft van de patiënten die behandeld zijn tegen lymfeklierkanker heeft last van aanhoudende vermoeidheid. Verder heeft tenminste een kwart last van neuropathie (tintelende handen en voeten) en een gevoel van lusteloosheid als gevolg van deze ziekte en de behandeling.  
Onduidelijkheid over veranderingen zorg 50.000 pgb'ers
Een groep van ongeveer 50.000 mensen weet nog niet wat er voor hen gaat veranderen op 1 januari. Het gaat om mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen, aldus Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb.  
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Website van het Jaar
Vergeet u niet te stemmen?

Over precies een week sluiten de stembussen van de publieksprijs Website van het jaar'. U heeft dus nog even de tijd om uw stem op ons uit te brengen!

Na de voorrondes in een eerder stadium, is het sinds 29 september mogelijk voor het publiek om hun stem uit te brengen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.