Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 25/2014
Headlines
Zorg rond zwangerschap en geboorte moet beter
De geboortezorg in Nederland is flink in beweging. De zorgverleners werken nauwer samen dan voorheen en de (acute) zorg bij bevallingen is de afgelopen drie jaar duidelijk verbeterd. Maar werkelijk geïntegreerde zorg, waarbij alle betrokkenen naadloos op elkaar aansluiten, is in grote delen van het land nog een stip op de horizon.
Paracetamol verlaagt de respons op vaccinatie
Paracetamol heeft een negatieve invloed op het immuunsysteem van jongvolwassenen, dit concludeert het RIVM na onderzoek. De hoeveelheid antistoffen lag lager wanneer zij voor vaccinatie een paracetamol innamen dan wanneer zij geen paracetamol innamen.
Ouderen wassen met doekjes goed alternatief voor water
Ouderen in de langdurige zorg kunnen beter worden gewassen met speciale doekjes dan met water. Dat blijkt uit een onderzoek van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen.
Gemeenten leggen forse kortingen op aan zorgaanbieders Wmo
Bij de aanbesteding van zorgtaken die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) blijken gemeenten met flinke kortingen te werken. Na het ontvangen van signalen dat deze kortingen oplopen tot wel tachtig procent, heeft de VVD hierover vragen gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn.
Hersenen van genderdysforen hebben kenmerken van andere geslacht
Hersenen van jongeren die in het verkeerde lichaam zijn geboren, vertonen kenmerken die meer overeenkomen met het gewenste geslacht dan het biologische geslacht.
Toezicht op zorg mogelijk sneller door inzet sociale media
De inzet van sociale media kan waardevolle informatie opleveren voor het toezicht op de gezondheidszorg door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).   
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Actie
Nederland is door naar de 1/8 finale! Om dat te vieren verloten we nog een een "Juichpak" van Roy Donders. We hebben het deze keer wel iets moeilijker gemaakt...
Dit moet je doen om te winnen:
  • Voorspel de uitslag in een reactie op dit bericht
  • Like onze Facebookpagina
  • Like & Share dit bericht
     
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.