Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 27/2015
Headlines
'De zon mijden is dodelijker dan je denkt'
De Engelse dermatoloog en wetenschapper Richard Weller waarschuwt dat het mijden van zonlicht op veel meer manieren dodelijk is dan mensen zich realiseren. Zonlicht maakt niet alleen het alom geprezen vitamine D aan in het lichaam, maar ook stikstofoxide.
'Trek aan de bel bij hevige menstruaties'
Vrouwen met hevig bloedverlies tijdens de menstruatie moeten niet thuis blijven wachten tot hun klachten overgaan, maar bij de huisarts aan de bel trekken. Na een behandeling op maat door de huisarts en/of gynaecoloog kunnen zij weer zonder beperkingen hun leven leiden.
'Peuter even slecht af als foetus met rokende ouder'
Wanneer peuters blootgesteld worden aan de sigarettenrook van hun ouders, schijnt dit evenveel invloed te hebben op de gezondheid van het kind als wanneer er gerookt wordt tijdens de zwangerschap.
GroenLinks en SP willen duidelijkheid over schadevergoeding pgb
Er moet duidelijkheid komen over de schadevergoeding die pgb-houders kunnen krijgen door het te laat uitbetalen van pgb-geld door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Daarvoor pleiten GroenLinks en SP tijdens het zevende Kamerdebat over de pgb-chaos, die vandaag plaatsvindt.
'Twintig procent ouderen drinkt te weinig'
 
Twintig procent van de ouderen drinkt te weinig en van hen is zeventig procent zich daar niet van bewust. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, meldt De Telegraaf.
'Laaggeletterden slechter af wat gezondheid betreft'
Uit onderzoek van NIVEL blijkt dat mensen die laaggeletterd zijn een grotere kans hebben op een slechtere gezondheid dan mensen die geen moeite hebben met lezen en schrijven. De Stichting Lezen & Schrijven wil meer aandacht voor laaggeletterdheid in de zorg. Laaggeletterdheid zou jaarlijks naar schatting 127 miljoen euro extra zorgkosten veroorzaken.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
interview afbeelding
'Betaalde mantelzorg?'

Met alle veranderingen in de zorg ontstaan verschillende initiatieven ter ondersteuning van informele zorg of mantelzorg. Soms op vrijwillige basis en soms als ‘betaalde’ mantelzorg. Dit laatste roept voor mantelzorgers en instanties zowel weerstand als vragen op. Tijd om het verhaal achter één van deze initiatieven te belichten.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.