Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 4/2016
Headlines
Geen spellingscontrole voor dyslectisch kind bij eindexamen
Normal_duurHet is voor leerlingen met dyslexie het komende eindexamen niet toegestaan om gebruik te maken van de spellingscontrole op hun computer. Tot verbijstering van een Kamermeerderheid en de scholen is deze regel afgelopen najaar door Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) ingevoerd.
Zwangere vrouwen ongerust door oprukken zikavirus
Normal_van_rijnHet AMC Amsterdam heeft al tientallen telefoontjes gekregen van ongeruste vrouwen die op reis gaan of zijn geweest naar een gebied waar het zikavirus heerst. Zwangere vrouwen zijn bang voor de gevolgen van het virus, dat schade aan kan richten aan de ongeboren baby.
Gemeenten moeten voor 1 februari besluit pgb bekendmaken
Normal_thuiszorgGemeenten die tot 1 mei 2016 een verlenging van het persoonsgebonden budget (pgb) hebben gegeven, moeten voor 1 februari aan mensen met een pgb laten weten welk besluit zij hierover hebben genomen. Er zijn veel gemeenten die het niet voor elkaar kregen om budgethouders in 2015 opnieuw te beoordelen en eventueel een pgb toe te kennen. Daarom hebben budgethouders een verlenging van hun bestaande indicatie gekregen tot 1 mei of later.
Mensen met dementie open voor wetenschappelijk onderzoek in huiskamer
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenVoor het eerst ter wereld wordt een wetenschappelijke infrastructuur opgezet, waardoor onderzoekers een directe inkijk in het dagelijks leven krijgen van thuiswonende mensen met dementie, met als doel betere zorg op maat in Nederland.
Hulplijn voor slachtoffers seksueel geweld
Normal_geldVanaf vandaag is er een speciale hulplijn voor slachtoffers van seksueel geweld. Slachtoffers die te maken hebben gehad met aanranding of verkrachting kunnen de hulplijn vierentwintig uur per dag bereiken. De meldkamer van het Centrum Seksueel Geweld brengt mensen via de telefoon in contact met het meest dichtbij gelegen centrum.
FNV waarschuwt voor dreigend tekort aan ziekenhuispersoneel
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534FNV Zorg & Welzijn doet een dringend beroep op de overheid om een opleidingsfonds in de zorg te financieren. Het tekort aan stageplaatsen in vooral de ziekenhuizen neemt toe, waardoor aankomende verpleegkundigen hun opleiding niet kunnen voltooien en er een dreigend tekort aan zorgpersoneel ontstaat.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Zelf hulpmiddelen vinden en ervaringen delen op Scouters.nl

Gastblogger deze week is #nieuwedenkerindezorg Sanne Gooskens, bedenkster van de website Scouters.nl. Haar broertje was jong en energiek toen hij op 26-jarige leeftijd een dwarslaesie kreeg. Na een lange revalidatie vond hij een eigen woning en kon weer zelfstandig wonen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.