Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 16/2016
Headlines
Ook VGN pleit voor het schrappen van bezuinigingen op langdurige zorg
Normal_duur Naast ActiZ en CNV wil ook de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) dat er van de geplande bezuinigingen op de langdurige zorg wordt afgezien. Dit zal namelijk grote gevolgen hebben voor de cliënten in de gehandicaptenzorg. Voor 2017 staat een bezuiniging van 500 miljoen euro gepland voor de langdurige zorg. Van dat budget is 175 voor de rekening van de gehandicaptenzorg.


Isala-verpleegkundige zet röntgenfoto's patiënten op Facebook
Normal_van_rijn Een verpleegkundige van het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft foto's van operatief verwijderde voorwerpen, inwendige opnamen van patiënten en röntgenfoto's op zijn eigen Facebookaccount gezet. Dit kwam de Volkskrant via een anonieme tipgever te weten. Op de foto's zijn geen gezichten te zien en er staan ook geen namen bij.


VGZ: 'Farmaceuten en ziekenhuis gebruiken niet altijd het beste medicijn'
Normal_thuiszorg Zorgverzekeraars zijn veel geld kwijt aan de marktwerking van medicijnen tussen farmaceuten en ziekenhuizen. Volgens zorgverzekeraar VGZ gebruiken farmaceuten ziekenhuizen om hun voorkeursmiddel in de markt te zetten. Vervolgens vragen patiënten deze dure medicijnen ook op bij huisartsen en apotheken. VGZ ziet het vaak gebeuren: een arts van het ene ziekenhuis heeft een sterke voorkeur voor een bepaald merk, het andere ziekenhuis gebruikt liever een heel ander merk.
   

Expertgroep integrale geboortezorg staat op springen
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpen De Expertgroep integrale geboortezorg staat op het punt om uit elkaar te vallen. Niet alleen zorgverleners, maar ook cliënten lijken zich tegen het College Perinatale Zorg (CPZ) te keren.Op dit moment staan de verloskundigen en gynaecologen lijnrecht tegenover elkaar. Waar de gynaecologen de risicoselectie als een gezamenlijke verantwoordelijkheid zien, willen de verloskundigen dit zelf blijven doen


Ouderen met een verstandelijke beperking krijgen het extra zwaar
Normal_geld Zorgen van ouders en andere verwanten over hoe het verder moet met hun ouder wordende familielid met een verstandelijke beperking waren voor het Landelijk Ouderverbond aanleiding te laten onderzoeken wat bekend is over de specifieke problematiek van ouderen met een verstandelijke beperking en hoe hun kwaliteit van leven zou kunnen verbeteren.


Nieuwe behandelmethoden via klinisch onderzoek
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 De zorg en behandelmethodes zijn continue in ontwikkeling, maar hoe komen we aan nieuwe behandelmethodes en hoe weten we dat deze behandelingen beter zijn dan de bestaande behandelingen? Dit wordt uitgezocht in klinisch onderzoek.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Interview
‘Meer aandacht voor marketing bij zorginstellingen’

Marketing en zorg. Het lijkt in eerste instantie geen logische combinatie. Maar door de invoering van meer marktwerking in de zorg krijgen steeds meer zorginstellingen te maken met concurrentie en kritisch wordende zorginkopers en patiënten. Zorginstanties doen echter nog maar mondjesmaat investeringen in marketing als bedrijfsdiscipline. En dat moet anders, vindt Sjors van Leeuwen, ondernemer en oprichter van het Zorgmarketingplatform en Zorgmarketing Academie. "Klanten komen vaak niet meer vanzelf". 

Van Leeuwen is één van de sprekers op Welkom in de zorg. De ondernemer werkt sinds 2001 als zelfstandig marketingadviseur voor uiteenlopende zorgorganisaties en startte in 2004 met het Zorgmarketingplatform. Onlangs kwam daar de Zorgmarketing Academie bij, waar hij masterclasses organiseert over tal van marketingonderwerpen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.