Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 18/2015
Headlines
UMCU herstelt kraakbeenweefsel met nieuwe 3D-print
Normal_knie_bot_gewrichtEen internationaal team onderzoekers onder leiding van het UMC Utrecht (UMCU) heeft met behulp van 3D-printtechniek materiaal ontwikkeld om kraakbeenweefsel in gewrichten te herstellen. “Hiermee zijn op termijn wellicht grotere delen van een gewricht, zoals in de knie of de heup, te repareren dan met de huidige technieken”, zegt Jos Malda, universitair hoofddocent. “Bovendien is dankzij de 3D-technologie mogelijk de originele vorm van het gewricht te construeren.” 
FNV: 'Tijd dat het VWS stopt met de goednieuwsshow
Normal_stop_halt_verboden45De Reclame Code Commissie oordeelde op 1 april dat de zorgreclames 'De maatschappij verandert. De zorg verandert mee' te rooskleurig waren. De reclames waren gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De FNV wil dat minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn ophouden met de goednieuwsshow. 
NMO: 2200 overwegend negatieve meldingen over veranderingen ouderenzorg
Logo_logoOuderenorganisaties PCOB, Unie KBO en Omroep MAX bieden vanmiddag om 13.30 uur het rapport van het Nationaal Meldpunt Ouderenzorg (NMO) aan aan de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het NMO heeft tussen december 2014 en april 2015 ruim 2.200 meldingen ontvangen over de veranderingen in de ouderenzorg. De meldingen zijn overwegend negatief. 
Prijzen voor campagne 'Niemand is zijn Stoornis'
Logo_image001De campagne 'Niemand is zijn Stoornis' van GGZ Friesland, die zich richt op het wegnemen van vooroordelen over mensen met psychische problematiek, heeft de Galjaardprijs 2015 gewonnen. Juryvoorzitter Guido Rijnja over de campagne: "Alles draait uiteindelijk om knetterhard contact. En wie authentiek communiceert, heeft een verhaal dat wordt doorverteld.
'Geef ouders een jaar lang verlof na geboorte baby'
Normal_normal_kindermisbruik__kinderporno__kind__baby__handen__moeder__ouders__geboorteHet moet mogelijk zijn dat ouders na de geboorte van hun kind een jaar lang betaald met verlof kunnen gaan. Baby's zouden namelijk beter af zijn bij hun ouders en niet bij de crèche. Daarvoor pleit de Nijmeegse hoogleraar ontwikkelingspsychologie Caroline de Weerth.
         
'Decentralisatie mag niet leiden tot opschorten bescherming gegevens'
Logo_logo_cbp_logoHet College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft dinsdag haar jaarverslag 2014 overhandigd aan de vaste Kamercommissie van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer. Het CBP heeft in 2014 verschillende keren aandacht gevraagd voor de risico's op het gebied van persoonsgegevens die ontstaan door de overheveling van zorgtaken van het Rijk naar gemeenten.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
interview afbeelding
Paniek!
Het interview met Kitty en de e-mails van haar zorgde bij mij voor grote paniek. De alarmbellen die al rinkelden, rinkelden nog harder dan dat ze al deden. Het gaat niet goed dacht ik. Het moet anders. Niet zo zeer de verpleegkundigen die op huisbezoek zijn moesten gaan luisteren. Neen, de hulpverleners die daadwerkelijk iets aan mijn situatie konden veranderen die moesten gaan luisteren...

Met die mensen bedoelde ik eigenlijk slechts een iemand: de psychiater. Ik had al eerder bij haar aangegeven dat het niet goed met me ging en dat ik andere medicatie wilde proberen omdat ik het gevoel had dat mijn antidepressiva niet werkte. Ze luisterde niet en zei dat ik die medicijnen juist nodig had om me beter te voelen. Nou dat deed het dus niet, maar andere zouden niet beter zijn. Het was dus slikken of stikken.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.