Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 17/2014
Headlines
Psychisch screenen zwangere vrouwen goed voor moeder en kind
Niet alleen lichamelijke maar ook psychische screening van zwangere vrouwen zou goed zijn voor moeder en kind. Dat concludeert Marijke Braeken op grond van onderzoek naar de werking van het autonoom zenuwstelsel van moeder en kind. Zo blijken angstige moeders vaker een minder evenwichtige werking van het autonoom zenuwstelsel te hebben, wat kan leiden tot verminderd fysiek en mentaal welzijn bij moeder en kind.
Gemeenten Midden Holland gaan samen online zorgaanbod inkopen
Gemeenten in de regio Midden Holland hebben afgesproken om de inkoop samen te doen voor de Wmo en Jeugdhulp. Dat doen zij door contracten te sluiten met professionele aanbieders of ze nu groot zijn of klein. Daarvoor is een digitale omgeving ingericht voor het contracteren van aanbieders.
Brandweer waarschuwt voor onveilig wonen ouderen
De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond start in samenwerking met de politie en het Instituut Fysieke Veiligheid een onderzoek naar de brandveiligheid van woongebouwen waar veel ouderen wonen.
Landelijke actie voor meer eigen regie over medische gegevens
Patiënten moeten meer zeggenschap krijgen over hun eigen medische gegevens en zelf moeten kunnen beslissen over wie hun patiëntendossier mag inzien. Dat vindt de Stichting Bescherming Burgerrechten, die samen met de Stichting Privacy First een internetcampagne is gestart voor medische privacy.
Twee op de vijf houdt last van postnatale depressie
Van alle vrouwen die moeder worden krijgt ongeveer 13 procent te maken met een een depressie na de bevalling. Veertig procent van de moeders met een postnatale depressie blijft zich ook op lange termijn neerslachtig voelen.
Meerdere vrouwen overleden door bekkenbodemmatjes
Volgens het Steunpunt zijn er honderden Nederlandse vrouwen die klachten hebben na een bekkenbodemmatje geïmplanteerd te hebben gekregen. Sommigen van hen zijn bezweken aan jarenlange gezondheidsklachten, anderen stapten zelf uit het leven vanwege de ondraaglijke pijn die het matje veroorzaakt.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Voetbalweekend Sevilla (1)
In alle vroegte ging om drie uur in de morgen mijn wekker af. Ik sprong op. Vandaag zou het gaan gebeuren! Zondag 23 maart zou ik aandachtig toeschouwer zijn bij de wedstrijd Real Betis Sevilla – Atlético de Madrid in het prachtige en sfeervolle Estadio Benito Villamarín in Sevilla. Tot die tijd zou ik lekker gaan ronddwalen in de stad. Wat absoluut geen straf is.
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.