Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 4/2017
Headlines

Geen plek voor zwangere vrouwen in Amsterdamse ziekenhuizen
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534De verloskunde-afdelingen in Amsterdamse ziekenhuizen zitten overvol. Als gevolg daarvan zijn de ziekenhuizen genoodzaakt honderden zwangere vrouwen per maand af te wijzen.

Schippers: 'Onderbesteding van 300 miljoen euro in de ggz'
Normal_duurTijdens het algemeen overleg voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft minister Schippers van Volksgezondheid vastgesteld dat er sprake is van een onderbesteding van zo’n 300 miljoen euro binnen de sector.

Miljoen mensen krijgen te weinig thuiszorg door fout beleid 
Normal_van_rijn De FNV is geschokt over het hoge aantal hulpbehoevende mensen die door het beleid te weinig thuiszorg krijgen. Uit onderzoek dat het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) gisteren publiceerde, blijkt dat ruim een miljoen mensen in 2015 te weinig zorg kregen.

Steeds meer Friese jongeren vertonen verward gedrag
Normal_thuiszorg Uit onderzoek van Hogeschool NHL in Leeuwarden blijkt dat steeds meer Friese jongeren verward gedrag vertonen. Meldingen over verwarde personen bij de politie betreffen steeds vaker jongeren met psychiatrische problemen.

Onderzoek Oogfonds: Nederlander negeert signalen oogziekte
Normal_geld Slechts 3 procent van de Nederlanders zegt alle alarmsignalen te kennen die wijzen op een oogaandoening, zo blijkt uit onderzoek van het Oogfonds. Daarnaast stellen veel mensen oogonderzoek uit (of zelfs af) bij plotselinge achteruitgang van hun zicht.

 'Mensen die zorg mijden spelen met hun leven'
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534 Afgelopen maandag bleek uit onderzoek van het Nationaal Zorgdebat dat één op de vijf huisartsen overgebleven medicijnen bewaart voor patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen betalen. Huisartsen spreken zich hierover uit. Patiënten die de door de hoge kosten geen medicijnen kunnen betalen hebben er wel recht op.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Column
Een beetje in de war...

Al een paar keer zag ik hem op de gang lopen waar de kamer van mijn vader op uit kwam. Een mooie oudere man met half lang grijs haar en keurig gekleed. Hij groette me steeds vriendelijk en op een dag hielden we een praatje. Hij nodigde me uit in zijn kamer. Die hing vol met prachtige schilderijen en er stond een indrukwekkende boekenkast. "Ik ben David en was docent op de VU" zo stelde hij zich voor. Daar werk ik ook vaak dus dat schiep een band. "Hoe ik hier terecht ben gekomen begrijp ik niet. Mijn kinderen zeggen dat ik wat in de war ben en dat ik niet meer voor mezelf kan zorgen. Zwaar overdreven."

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Media B.V. · Sontweg 13 · Groningen, Gr 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp