Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 13/2014
Headlines
Persoonsgebonden budget toch ondergebracht bij zorgverzekeraars
Het persoonsgebonden budget (pgb) zal toch worden ondergebracht in de Zorgverzekeringswet. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS deden deze week toezegging in een een brief aan de Tweede Kamer. Als de plannen van het kabinet doorgaan worden zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de persoonlijke verzorging en verpleging.
Onderzoek naar invloeden akoestiek ter verbetering van ouderenzorg
Er is een groot onderzoek naar de effecten van geluid in kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen van start gegaan. In het onderzoek, genaamd Bezielende Omgeving in de Ouderenzorg (BEZO), worden verschillende maat- regelen getoetst die mogelijk het welbevinden van kwetsbare ouderen kunnen vergroten. Daarnaast is er ook aandacht voor de ervaringen van de zorgverleners.
Gemeenten sparen miljoenen om in 2015 zorg te kunnen bekostigen
12 gemeenten uit de regio Arnhem gaan samen 'stroppenpotten' aanleggen om de gaten in de begroting rond onder meer zorg en jeugdzorg te dichten. In de notitie 'sturing in het sociale domein' zeggen het college van burgemeester en wethouders van Arnhem dat miljoenen worden gereserveerd die per 2015 als financieel vangnet gaan dienen.
Rijksvaccinatie-plus' programma nodig voor chronisch zieke kinderen
Kinderen met chronische aandoeningen, zoals reumapatiëntjes, hebben baat bij een 'rijksvaccinatie-plus' programma, aldus promovendus Marloes Heijstek. Zij ontdekte dat kinderen met jeugdreuma minder lang beschermd zijn door vaccinaties dan gezonde kinderen. Om epidemieën tegen te gaan adviseert zij om deze kindpatiënten vaker te controleren en hervaccinaties te geven.
Comfortabel en veilig naar het toilet met een passieve tillift
Op verzoek van cliënten en zorgverleners heeft JOYinCARE de PowerMove Flex ontwikkeld. Met de huidige generatie tilliften blijkt het in de dagelijkse praktijk maar voor een beperkte doelgroep mogelijk te zijn om comfortabel en veilig een gang naar het toilet te maken.
Psoriasispatiënt vaak onderbehandeld
Patiënten met de huidziekten psoriasis en artritis psoriatica (PsA) worden vaak onderbehandeld. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder leiding van Mark Lebwohl 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Special
DC Klinieken
DC Klinieken heeft 12 medische centra door heel Nederland met elk een eigen aanbod van diagnostiek, spreekuren en behandelingen. Dit betekent voor u en uw huisarts een makkelijke en snelle toegang tot diverse onderzoeken zoals MRI, röntgen of echografie.Ook met meer specialistische zorg zoals dermatologie, endoscopie of pijngeneeskunde zijn wij u graag van dienst. Voor deze onderzoekenen behandelingen mag u nog op dezelfde dag naar huis. Meer weten?
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.