Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 15/2015
Headlines
Schippers: 'Verplaatsing zorg van tweede naar eerste lijn op gang'
Normal_line-junctionDe verplaatsing van zorg van het ziekenhuis (tweede lijn) naar de huisarts (eerste lijn) komt langzaam op gang. Dat schrijft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vandaag aan de Tweede Kamer. Ze reageert hiermee op de eerste voorlopige resultaten uit de ‘substitutiemonitor’ die in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland is uitgevoerd. 
Gezondheidsraad: Meer ziektes controleren met hielprik
Logo_gezondheidsraadDe Gezondheidsraad heeft vandaag een advies uitgebracht aan minister Schippers van Volksgezondheid over de hielprik. De raad beveelt aan dat het hielprikbloed op 31 ziektes gecontroleerd gaat worden.
'Gespecialiseerde jeugdhulp en speciaal onderwijs goed op elkaar afstemmen'
Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534In de regio noordoost Noord-Brabant komt een netwerkorganisatie die gespecialiseerde jeugdhulp en (speciaal) onderwijs op elkaar af gaat stemmen. De netwerkorganisatie zal zich aansluiten op huisartsen, gecertificeerde instellingen, het onderwijs, lokale teams en verwijzers.  
'Hulpverlener die als eerste in het gezin komt, draagt verantwoordelijkheid'
Normal_images__3_Speciale school De Wingerd en Stichting De Trans hebben aan de NOS een reactie gegeven op het inspectierapport over de dood van de verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen uit Groningen.
'Vrees voor grote problemen door bezuinigingen op budget GGZ'
Logo_vngDe Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat met het Rijk in gesprek over de plannen om gemeenten te korten op hun zorgbudget voor mensen met een psychiatrische stoornis. Het Rijk plant in ieder geval een verlaging van zestig miljoen en het kan oplopen tot 300 miljoen euro.         
         
'Zorgverzekeraars moeten verpleegkundigen ruimte geven'
Normal_diederik_samsom_pvda_politiek..“De essentie van deze hervormingen is juist dat de verpleegkundige de ruimte krijgt. Daar moeten zorgverzekeraars zich naar gedragen, anders maken ze alle hervormingen kapot," zo pleit PvdA-leider Samsom.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
interview afbeelding
Het kuiken met één pootje

Rond mijn negentiende werkte ik een tijdje in een jeugdherberg in Londen. In de vijver voor mijn raam zwom een eend met vijf kuikens. Eén van de kuikens miste een pootje en kon alleen maar rondjes zwemmen en was dus niet in staat mee te zwemmen met de anderen.

Heb het meegenomen en verzorgd. Ik moest de slaapzalen dweilen en deed het kuikentje heel voorzichtig in de borstzak van mijn overall om het warm te houden. Daar zat ie heel stil.               
                          
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.