Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 1/2016
Headlines
Depressie bij peuters verandert verwerking van emoties in hersenen
Normal_duurOnderzoekers van de Washington University hebben ontdekt dat depressie bij peuters kan zorgen voor een veranderende anatomie in de hersenen. Met name in het gedeelte dat een belangrijke rol speelt bij het verwerken van emoties.

Kinderen met broertjes en zusjes ontwikkelen zich minder goed dan enig kinderen
Normal_van_rijnHoe groter een gezin is, hoe slechter de kinderen scoren op cognitief en sociaal vlak, blijkt uit onderzoek van het National Bureau of Economic Research. De oudere kinderen krijgen na gezinsuitbreiding minder aandacht en minder hulp van hun ouders.

Aantal Wajong-uitkeringen met 90 procent gedaald
Normal_thuiszorgVoor het eerst in vijftien jaar is het aantal mensen die een Wajong-uitkering ontvangen gedaald. De daling van 90 procent is toe te schrijven aan de nieuwe regelgeving die per 1 januari 2015 is ingegaan.

Mogelijke fusie tussen SVB en UWV
Normal_slachtoffer_hulp_verdriet_helpenHet kabinet gaat een fusie tussen de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) onderzoeken.

Leger des Heils start proef met WhatsApp-dienst voor daklozen
Normal_geldHet Leger des Heils is een proef gestart om daklozen te voorzien van een WhatsApp-dienst. Via deze dienst kunnen zij communiceren met lotgenoten en hulpverlenende organisaties.

Chirurg wandelt naar ziekenhuis en trotseert ijzel
Normal_vrouw_ondergoed_genitali_n534Een Friese chirurg is vanochtend lopend naar het ziekenhuis in Drachten vertrokken om daar op tijd zijn eerste operatie uit te voeren. Door de ijzel waren de wegen spekglad en dus zag de man geen andere mogelijkheid om op tijd in het ziekenhuis aanwezig te zijn.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
Veranderingen 2016
Wat verandert er per 1 januari 2016 in de zorg?

Vanaf 1 januari 2016 gaat er weer het nodige veranderen op het gebied van zorg. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De Nationale Zorggids zet alles voor u op een rij.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.