Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 01/2014
Headlines
MS mogelijk in een vroeg stadium te ontdekken
De ziekte multiple sclerose (MS) is mogelijk in een vroeg stadium te ontdekken. Uit onderzoek blijkt dat MS sporen in de hersenvloeistof achterlaat, die karakteristiek zijn voor deze ziekte. Dat meldt HealthyLives.
Aparte vergoeding voor uitleg bij medicijn door apotheker
Apothekers mogen het verstrekken van nieuwe medicijnen en de uitleg over het gebruik ervan niet meer als één zorgactiviteit declareren. De Nederlandse Zorg Autoriteit gaat deze twee taken van apothekers vanaf 1 januari 2014 scheiden en apart vergoeden.
Patiënt en overheid door korting ggz slechter af
Patiënten met een beginnende fobie, een ontluikende depressie, een ernstige verstoorde relatie, een milde verslaving of een burn-out door het werk kunnen vanaf 1 januari 2014 niet meer worden doorverwezen door een huisarts naar de eerstelijnspsycholoog. De eerstelijnspsycholoog is na 35 jaar geschrapt vanwege bezuinigingen.
Een derde fysiotherapeuten denkt aan stoppen
Een derde van de fysiotherapeuten in Nederland overweegt te stoppen met zijn of haar praktijk. Zij zien de toekomst somber in nu bij veel zorgverzekeraars fysiotherapie uit het basispakket is verdwenen. Fysiotherapeuten maken zich zorgen over de tijd die zij kwijt zijn aan administratie voor zorgverzekeraars.
 
Endoscopie beste methode bij kinderen met chronische darmziekte
Routinematig inwendig maagonderzoek (endoscopie) is de beste methode om te onderzoeken of een kind een chronische darmontsteking (IBD) heeft, zoals de ziekte van Crohn. De noodzaak van dit maagonderzoek stond ter discussie maar naar nu blijkt werken andere methoden minder goed.
Aantal bevallingen in Tjongerschans gestegen met twintig procent
Het aantal baby's dat vorig jaar geboren werd in ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is met twintig procent toegenomen. De groei weerspiegelt de concentratietrend in de geboortezorg.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
interview afbeelding
New Years Eve à la Filipinostyle
Wat wij Oudejaarsavond noemen, noemt een Filipino New Years Eve. En er zijn wel degelijk verschillen tussen de viering van dit evenement tussen beide naties. Waar wij oliebollen bakken maakt de Filipino een complete maaltijd. Niet zo maar een maaltijd, het is een maaltijd waar een compleet weeshuis van zou kunnen eten. Het was mij al op gevallen gedurende mijn reis dat eten voor de Filipino erg belangrijk is. 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.