Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 49/2014
Headlines
Eigen bijdrage intramurale jeugd-GGZ is discriminerend
Voor kinderen met een psychische aandoening die in een kliniek moeten verblijven kan de eigen bijdrage oplopen tot een bedrag van wel 1500 euro per jaar. Brancheorganisaties in de ggz maken zich zorgen over de bijdrage hebben hierover een brandbrief gestuurd naar het ministerie en De Tweede Kamer.
Een derde werkverzuim heeft psychische reden
Samen Sterk zonder Stigma maakt op 8 december aanstaande de uitkomsten bekend van haar literatuuronderzoek ‘Psychische diversiteit op het werk en de rol van de werkgever’. Dit is het eerste uitgebreide literatuuronderzoek in Nederland naar dit thema.
Valpartijen, ondervoeding en medicatiefouten door te weinig personeel
Een tekort aan personeel en een hoge werkdruk leiden in verpleeghuizen tot schrijnende toestanden. Valpartijen, ondervoeding en vergissingen met het toedienen van medicijnen zijn aan de orde van de dag.
Eerste Kamer geeft groen licht voor veranderingen in langdurige zorg
De langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten gaat op de schop. De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met de Wet langdurige zorg (Wlz) die de hulp garandeert voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.
Levenskwaliteit van mishandelde kinderen na melding AMK onderzocht
De levenskwaliteit van kinderen die na een melding in beeld komen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) gaat in het eerste half jaar na de melding omhoog. Daarna neemt de kwaliteit van leven weer iets af. Anderhalf jaar na de melding is de levenskwaliteit van vooral jonge kinderen zelfs minder dan voor de melding. 
Meerderheid hulpbehoevenden heeft geen netwerk
Ruim twee derde (70 procent) van de zorgbehoevende burgers heeft geen sociaal netwerk om op terug te vallen als er volgend jaar bezuinigd wordt op de hulp die ze nu hebben. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 5000 mensen die zelf te maken krijgen met de veranderingen in de zorg of van wie een naast familielid hiermee te maken krijgt. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Actie
Nieuwe zorgverzekering regelen?

Dit jaar is het bij de Nationale Zorggids mogelijk om je zorgverzekering voor 2015 te vergelijken via hoyhoy. Je ziet hier welke polis het meest aansluit bij jouw persoonlijke situatie of bijvoorbeeld welke aanbieder het goedkoopst is. Ook biedt hoyhoy verschillende kortingen, waardoor je in sommige gevallen minder premie hoeft te betalen. 
 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.