Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 38/2014
Headlines
'Winterbaby's kruipen vijf weken eerder'
Kinderen die in het winterseizoen worden geboren kunnen eerder kruipen dan baby's die in de zomer ter wereld komen. In een Israëlisch onderzoek is aangetoond dat winterbaby's gemiddeld zo'n vijf weken eerder beginnen met kruipen dan baby's die in de zomer of in het najaar worden geboren.
Zorgkind heeft grote impact op hele gezin
Het zorgen voor een kind met een langdurige ziekte, handicap of stoornis heeft grote gevolgen voor een gezin. Zestig procent van de ouders met een 'zorgintensief' kind raakt overwerkt of komt in een burn-out terecht.
Artrose behandeld door combinatie fysiotherapeut en online beweegprogramma
Het NIVEL en Tilburg University zijn een onderzoek gestart waarin patiënten naast behandeling door een fysiotherapeut begeleiding krijgen via een online beweegprogramma: e-Exercise. Het onderzoek moet leiden tot een betere behandeling van artrose aan knie of heup.
'School moet burn-out jongeren helpen voorkomen'
Het onderwijs moet een burn-outpreventieprogramma als project opnemen in de lesstof, dit vindt Pieter Frijters van Frijters MindTuning, een instituut dat burn-out behandelingen biedt. Drie op de vier jongeren loopt het risico om in een burn-out te raken. "Het is nu dweilen met de kraan open," aldus Frijters.
'Ouders betrekken bij psychische zorg voor volwassen kinderen'
De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) vindt dat ouders vaker moeten worden betrokken bij de behandeling van meerderjarige kinderen met psychiatrische problemen, indien dat mogelijk is.
Te weinig aandacht voor effect suiker op bloeddruk; nadruk ligt op zout
Er wordt momenteel te veel nadruk gelegd op zout en te weinig op suiker als het gaat om het voorkomen van een hoge bloeddruk, dit schrijven drie specialisten in The American Journal of Cardiology. 9 miljoen mensen sterven jaarlijks aan hart- en vaatziekten die direct in verband staan met een te hoge bloeddruk. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Columnisten Gezocht

De Nationale Zorggids is op zoek naar nieuwe columnisten. Vind jij het leuk om je mening te delen over de ontwikkelingen in de zorg? Heb je een visie over de actualiteiten of schrijf je graag over je eigen ervaringen in zorg en welzijn? Meld je dan aan ons columnist!

Wat verwachten we?
Je schrijft columns over zorg en welzijn, in de ruimste zin des woords. Je geniet veel vrijheid in je onderwerpen en levert minimaal 1x per 8 weken een column aan. Je schrijft op vrijwillige basis, voor een periode die jou uitkomt. Meer weten? Mail ons op info@nationalezorggids.nl.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.