Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 31/2015
Headlines
Rijke 50-plussers drinken meer dan goed voor hen is
Een hoog inkomen, een hoge opleiding en een leeftijd boven de 50 gaan vaak samen met te veel alcoholische versnaperingen. Uit onderzoek blijkt dat deze mensen meer drinken dan dat volgens de richtlijnen goed voor hen is.
'Gehandicapten hebben problemen met financiën door bezuinigingen'
Veel gehandicapten hebben door stijgende kosten problemen om financieel rond te komen. Daarom heeft het Gehandicaptenplatform Schiedam (GPS) een brandbrief gestuurd naar de Schiedamse gemeenteraad. 
Groot deel mantelzorgers overbelast
Naar verwachting zijn 1500 van de 12.000 mantelzorgers in de gemeente Hoogeveen overbelast. Dat blijkt uit een nota over informele noodzorg. Slechts een klein gedeelte van hen is in beeld bij organisaties die hulp kunnen bieden, meldt het Dagblad van het Noorden.
Ouderenorganisatie ANBO maakt zich zorgen om hoog eigen risico
Ouderenorganisatie ANBO heeft haar zorgen geuit over het hoge eigen risico dat zorgverzekeraars hanteren (375 euro). Volgens onderzoek van patiëntenfederatie NPCF en het Landelijke platform GGZ zou veertig procent van de patiënten daarom afzien van een vervolgbehandeling en ouderen zouden zeker tot deze groep behoren. 
Bewindvoerders psychiatrische patiënten niet blij met hoge tarieven banken
Bewindvoerders en budgetbeheerders van mensen met een psychische aandoening, verslaving of ander probleem zijn boos op banken. Dit komt vanwege de hogere banktarieven die banken hanteren. 
Meer vrouwen slachtoffer van ongewilde seks dan gedacht
Veertig procent van de meisjes en jonge vrouwen tussen de 12 en 25 jaar heeft wel eens ongewild seks gehad. Daarnaast is 20 procent van de jonge vrouwen met seksuele ervaring verkracht. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Interview
eHealth uit de praktijk geboren

Als je het hebt over een handig eHealth product, dan denk je snel dat dit is ontwikkeld door vakkundig bedrijf. Niets is minder waar! Vanuit de praktijk is een mooi, slim en nuttig  eHealth initiatief geboren. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.