Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 41/2014
Headlines
Kwart Nederlandse jongeren verwondt zichzelf
Een kwart van de Nederlandse en Vlaamse jongeren tussen de 12 en 19 jaar heeft zichzelf weleens opzettelijk verwond. Uit onderzoek blijkt dat de jongeren voornamelijk tijdens de adolescentie beginnen met zelfverwonding.
20 jaar onderzoek: cannabis even verslavend als heroïne
Cannabis is even verslavend als heroïne en alcohol. Dit blijkt uit een van de grootste studies naar de effecten van cannabisgebruik. Weinig van de cannabisgebruikers kunnen meer dan een half jaar van de drug afblijven, zelfs na behandeling. “Cannabis wordt te vaak ten onrechte beschouwd als veilige drug," aldus de onderzoekers.
Meer onderzoek naar leefwereld ouderen nodig
Er is meer onderzoek naar de leefwereld van ouderen nodig, om er achter te komen wat ouderen nu precies (niet) kunnen en willen, om daarmee op een verantwoorde en mensgerichte manier de zorg te verbeteren.
'Slechts één op zes Nederlanders weet wat chronische pijn is'
In een onderzoek dat de Patiënten Vereniging Voor Neurostimulatie (PVVN) en St. Jude Medical uitgevoerd hebben onder 1.000 Nederlanders, blijkt dat slechts één op zes Nederlanders (16%) weet wat chronische pijn is.
Noodklok geluid over commercieel draagmoederschap
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) luidt de noodklok over commercieel draagmoederschap. In de uitzending van Dit is de Dag Onderzoek die maandagavond uitgezonden werd is te zien dat vrouwen zich voor grof geld via internet aanbieden als draagmoeder. 
Levenseindekliniek krijgt een derde meer aanvragen voor hulp
Bij de Levenseindekliniek kloppen dit jaar meer mensen aan voor hulp dan vorig jaar. Het aantal hulpvragen steeg tot en met augustus dit jaar met een derde. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Website van het jaar
Stem op de Nationale Zorggids voor Website van het Jaar 2014!

De Nationale Zorggids is genomineerd voor Website van het jaar 2014! Voor deze verkiezing hebben we natuurlijk zoveel mogelijk stemmen nodig en daarom willen wij u graag bedanken voor uw hulp. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.