Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 2/2015
Headlines
Taalontwikkeling baby: praten is beter dan voorlezen
Regelmatig voorlezen kan de (taal)ontwikkeling van een baby stimuleren, maar praten tegen een baby is nog beter.Dat is aangetoond in een Ierse studie door onderzoekers van de Universiteit in Limerick
Veilig Thuis: één meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling
Vanaf 1 januari 2015 is er één meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling: 'Veilig Thuis: advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling’. Het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) gaan samen, zodat de aanpak van geweld in huiselijke kring en de aanpak van kindermishandeling worden geïntegreerd.
PvdA lanceert website langdurige zorg
De Partij van de Arbeid (PvdA) heeft gisteren een website gelanceerd over de langdurige zorg:www.pvda.nl/zorgindebuurt. Op de website staat beschreven wat er verandert op het gebied van de langdurige zorg. 
Autistische kinderen sociaal vaardiger door huisdier
Het hebben van een hond, kat of ander huisdier blijkt een positieve invloed te hebben op de sociale vaardigheden en assertiviteit van autistische kinderen.
'Mantelzorg bij dementie of psychiatrische aandoening is zwaarder'
Mantelzorgers die zorgen voor iemand met psychiatrische problemen of iemand met dementie voelen zich zwaarder belast dan andere mantelzorgers. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) dat binnenkort wordt besproken in de Amsterdamse gemeenteraad.  
Vilans: stelselwijziging vraagt nieuwe zorghouding van professionals
Om zorgmedewerkers meer inzicht en kennis te verschaffen over de stelselwijziging die op 1 januari van kracht is geworden, heeft het Kennisplein Zorg voor Beter een nieuw thema gelanceerd.  
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Daar zit je dan
Daar zit je dan in een kliniek in de hoop beter te worden. Of nou ja beter worden, het is eerder beter voelen. Een geruststellende gedachte was dat de vorige keer dat ik in een kliniek zat me ook daadwerkelijk beter ging voelen.  
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.