Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 35/2014
Headlines
Record voor ALS Nederland: 14.000 donaties
Stichting ALS Nederland heeft meer dan 14.000 donaties ontvangen sinds het begin van augustus. Dit is een donatierecord. "Door de Ice Bucket Challenge, waarbij mensen ijswater over zichzelf heen gooien om geld op te halen voor ALS-onderzoek, zien we een enorme toeloop.
Verband tussen pesten en overgewicht bij jonge kinderen
Jonge kinderen met overgewicht worden niet alleen vaker gepest, zij pesten juist ook zelf andere kinderen. Vooral jongens gooien op jonge leeftijd hun gewicht fysiek in de strijd.  
Kinderhersens zijn 'energiemonster'
Kinderenbreinen zijn 'energiemonsters'. Tot deze conclusie komen onderzoekers van Northwestern University (VS). De evolutionair antropologen bekeken aan de hand van scans hoeveel energie de hersens van kinderen en volwassenen gebruiken.  
Van Rijn geeft reactie op wachtlijsten in de langdurige zorg
In een reactie op de berichtgeving van vandaag over wachtlijsten in de zorg geeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) antwoord op de vraag hoe het kan dat er wachtlijsten zijn terwijl sommige zorginstellingen kampen met lege plaatsen.
Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag tieners
De Amerikaanse vereniging van kinderartsen pleit ervoor middelbare scholen niet voor half negen te beginnen. Hormonen verstoren de biologische klok van tieners en daardoor vallen ze pas laat in slaap. 
Universiteit Twente ontdekt stralingsvrije manier om uitzaaiingen te vinden
Onderzoekers van van het instituut MIRA van de Universiteit Twente (UT) hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de poortwachterklier te vinden. In deze klier kan worden gezien of een kankerpatiënt uitzaaiingen heeft. De detectiemethode voor magnetische nanodeeltjes is gepatenteerd.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Columnisten Gezocht

De Nationale Zorggids is op zoek naar nieuwe columnisten. Vind jij het leuk om je mening te delen over de ontwikkelingen in de zorg? Heb je een visie over de actualiteiten of schrijf je graag over je eigen ervaringen in zorg en welzijn? Meld je dan aan ons columnist!

Wat verwachten we?
Je schrijft columns over zorg en welzijn, in de ruimste zin des woords. Je geniet veel vrijheid in je onderwerpen en levert minimaal 1x per 8 weken een column aan. Je schrijft op vrijwillige basis, voor een periode die jou uitkomt. Meer weten? Mail ons op info@nationalezorggids.nl.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.