Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 50/2014
Headlines
Van Rijn: gemeenten klaar voor de start
Gemeenten en zorgverzekeraars hebben de inkoop voor begeleiding, dagbesteding, cliëntondersteuning en wijkverpleging vrijwel allemaal afgerond. Dit meldt staatssecretaris Van Rijn aan de Tweede Kamer. Hiermee is alle zorg, ondersteuning en jeugdhulp vanaf 1 januari 2015 dichtbij georganiseerd voor iedereen die dat nodig heeft.
 
ActiZ en NPCF werken aan meer transparantie over kwaliteit zorg
ActiZ en de patiëntenfederatie NPCF gaan samen werken aan meer openheid over de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en later ook geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. De organisaties tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst.
Casemanagers dementie: onmisbaar en toch ontslag
Duizenden dementerende ouderen en hun mantelzorgers dreigen de hulp van hun casemanager kwijt te raken. In diverse regio's, waaronder Barneveld, Arnhem en Twente, worden deze hulpverleners ontslagen terwijl het buiten kijf staat dat deze hulpverleners onmisbaar zijn.
Kinderen van weekend-drinkende ouders drinken meer alcohol
Ouders spelen een belangrijke rol in het voorkomen van alcohol en cannabisgebruik door jongeren. Mensen die dagelijks zwaar drinken of veel drinken in het weekend (meer dan 5 glazen per dag), of wel eens blowen, hebben vaker kinderen die veel drinken en cannabis uitproberen.
Duidelijkheid voor mensen met zware zorg.
Mensen voor wie op voorhand duidelijk is dat zij hoogstwaarschijnlijk recht hebben op zorg uit Wet langdurige zorg vallen per 1 januari direct onder de Wlz. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan de Tweede Kamer. 
Obesitas moeder verdubbelt kans op babysterfte in het eerste levensjaar
Baby's met een moeder die kampt met ernstig overgewicht lopen een groter risico om te overlijden in hun eerste levensjaar dan kinderen van moeders met een normaal lichaamsgewicht. Daarnaast hebben obese moeders een hogere kans op vroeggeboorte. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
De grote vergissing - wat ik dacht dat hij voelde
Mijn vader werkte zo'n dertig jaar lang bij een meubel-stoffeerderij in de Pijp in Amsterdam. Ben er eens langs gegaan en zag een kleine stoffige ruimte waarin een aantal medewerkers, gezeten tussen stapels kussens met allerlei pluizig materiaal zaten te stofferen. Mijn vader was nooit ziek en ondanks soms zware hoofdpijn opgelopen door een schedelbasisfractuur in de oorlog, werkte hij door. 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.