Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 21/2015
Headlines
 'Mogelijk 375 miljoen euro extra naar zorg'
Normal_moneyHet kabinet wil extra geld uittrekken voor zorg. Dat bevestigen bronnen in Den Haag. Het zou gaan om 250 miljoen volgend jaar, oplopend tot 375 miljoen in de jaren die volgen. Dat er meer geld naar zorg gaat, gebeurt vooral op verzoek van de PvdA.
Veel buren mijden elkaars hulp uit vrees voor gemeente
Normal_normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_stillVeel mensen die een 'keukentafelgesprek' hebben met de gemeente, willen over het algemeen geen structurele hulp van de buren vragen. Uit onderzoek van PlusMaginze onder 1300 lezers blijkt namelijk dat men bang is om met regelmatige burenhulp onbedoeld te veroorzaken dat de buur niet meer voor huishoudelijke hulp via de gemeente in aanmerking komt. 
'Patiënt krijgt zelf de regie in nieuw gezondheidsdossier'
Logo_npcf_nederlandse_patienen_consumenten_federatiePatiëntenfederatie NPCF wil een digitaal Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD) invoeren waarin een patiënt zelf zijn gegevens kan bekijken en beslissen met welke arts hij die wil delen. Uit onderzoek van NPCF onder haar leden blijkt namelijk dat patiënten zelf hun medische gegevens willen inzien. 
Duur geneesmiddel taaislijmziekte in basisverzekering 
Normal_geld_briefHet geneesmiddel ivacaftor, dat de oorzaak van taaislijmziekte aanpakt, wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid besloten.
Kinderombudsman: Passende maatregelen nodig voor kwetsbare 18-jarigen
Normal_marc_dullaert_kinderombudsmanDe Kinderombudsman roept op om passende maatregelen te treffen voor kwetsbare jongeren, die de leeftijd van achttien jaar bereiken. Naar schatting worden jaarlijks circa 6.000 jongeren met een kinderbeschermingsmaatregel volwassen.
Nieuw onderzoek naar vermoeidheidsziekte ME 'hard nodig'
Normal_researchOp aandringen van patiënten moet De Gezondheidsraad onderzoek doen naar de chronische vermoeidheidsziekte ME (myalgische encefalomyelitis). Dit heeft de Tweede Kamer bepaald, nadat patiëntenverenigingen samen 56.000 handtekeningen hebben verzameld.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
interview afbeelding
Bouwbedrijf aan de slag met 'eigen regie' ouderen

Deze week verscheen in de Gelderlander het bericht over een groep ouderen die een collegezaal van het Radboud Universiteit bestormden. Hun boodschap: “Weg met vooroordelen, meer focus op de wens van ouderen en welzijn voorop.” Een duidelijk boodschap, waarbij de eigen regie centraal staat.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.