Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 8/2015
Headlines
Acht op tien burgers vertrouwt gemeenten niet met zorg
80 procent van de burgers heeft er weinig vertrouwen in dat de verantwoordelijkheid voor zorg bij gemeenten in goede handen is. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research. 45 procent van de ondervraagden vreest voor de toekomst. De decentralisatie werd met de jaarwisseling een feit toen de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van kracht werden.
Hervormingen in zorg jagen burgers op kosten
Door het overhevelen van zorgtaken naar gemeenten op 1 januari hebben veel mensen hogere kosten. Een kwart zegt minder zorg te krijgen. Een ruime meerderheid voelt zich onvoldoende geïnformeerd over de veranderingen. Dat heeft geleid tot gevoelens van onrust en machteloosheid.
Steeds meer kinderen in ziekenhuis door alcohol
Het aantal kinderen dat met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis wordt opgenomen is in het afgelopen jaar opnieuw gestegen. Met 545 gevallen steeg het aantal alcoholgerelateerde ziekenhuisopnames van kinderen in het afgelopen jaar met 25 procent.   
'Bier beschermt hersenen tegen Alzheimer en Parkinson'
Bier beschermt mogelijk de hersenen tegen aandoeningen als Alzheimer en Parkinson. Dat is de conclusie die Chinese onderzoekers trekken, meldt het AD. De wetenschappers ontdekten dat een bestandsdeel in hop, het hoofdingrediënt van bier, onze hersencellen beschermt tegen beschadigingen.
Overgewicht zwangere vrouw leidt tot gezondheidsproblemen kinderen
De kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap met overgewicht kampen, lopen groter risico op het krijgen van gezondheidsproblemen in hun latere leven. Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek.
Snelscan om taalniveau patiënt in wachtkamer te screenen
De Hogeschool van Amsterdam gaat een screeningsinstrument ontwikkelen waarmee ziekenhuizen en instellingen waar zorg geboden wordt binnen drie minuten kunnen uitvinden of een patiënt laaggeletterd is.
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
Instellen op medicatie en ontslag

Na het plezierig weekendje Sevilla duurde het een kleine werkweek voordat ik weer opgenomen kon worden. Tegen die opname zag ik enorm tegen op. Ik zat weer in een positieve vibe en wilde eigenlijk niet meer opgenomen worden om ingesteld te worden op medicatie. Waarom kan ik niet vanuit huis ingesteld worden op het nieuwe medicijn lithium vroeg ik me af. Dagen niets doen en wachten in een negatieve sfeer van geen zorgverlenen en geklaag van overige cliënten, daar zat ik niet op te wachten.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.