Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NZG NATIONALE
ZORGGIDS
®
Voor verzorgend en betrokken Nederland Week 20/2014
Headlines
Ouders premature baby gebaat bij Video Interactieve Begeleiding
Vaders en moeders van te vroeg geboren baby’s hebben baat bij het bekijken van video’s van hun eigen omgang met de baby. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Anneke Tooten, dat ze op 19 mei verdedigt aan Tilburg University.
Empathie ontwikkelt zich verschillend bij jongens en meisjes
Empathie, of het vermogen om zich in te leven in de gevoelens van anderen, blijkt zich bij jongens in de pubertijd zo'n twee jaar later te ontwikkelen dan bij meisjes. Dat blijkt uit een onderzoek van promovenda Jolien van der Graaff aan de Universiteit van Utrecht.
Mosae Zorggroep: 150 werknemers eruit
Bij de Mosae Zorggroep moeten de komende jaren 150 werknemers weg. Reden voor de ontslagen zijn de bezuinigingen in de zorg. De zorggroep biedt thuiszorg aan senioren in Maastricht.
Logeeradressen gezocht voor kinderen met beperking
Veel kinderen vinden het leuk om uit logeren te gaan. Omdat logeerpartijtjes voor sommige kinderen minder vanzelfsprekend zijn, is de organisatie Handjehelpen op zoek naar vrijwilligers die een vertrouwd logeeradres kunnen bieden voor een kind met een beperking. 
WHO: depressie belangrijkste ziekteoorzaak jongeren
De belangrijkste veroorzaker van ziektes onder jongeren is depressie. Dat stelt de Wereld gezondheidsorganisatie (WHO) in haar rapport "World Health Statistics 2014". De belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren zijn zelfmoord, verkeersongelukken en aids.
Verpleegkundigen: een derde van werktijd kwijt aan administratie
Negen op de tien verpleegkundigen geeft aan dat administratieve taken in de afgelopen vijf jaar steeds meer tijd zijn gaan kosten. Naar eigen zeggen besteden verpleegkundigen 57 procent van hun werktijd daadwerkelijk aan zorgtaken. Dat blijkt uit een onderzoek van Abvakabo FNV, waaraan ruim 500 verpleegkundigen meededen. 
Zorgvacatures
Alle zorgvacatures
Zorgagenda
Alle zorg agendapunten
email
Column
'Dank je de koekoek'
Sinds kort volgde ik meditatielessen om rustiger te worden. Net na die ruzie fietste ik naar de meditatieschool in hartje Amsterdam. Terwijl ik de ruimte binnenstapte waar zo'n twintig mensen heel stil zaten, hoorde ik in mezelf nog scheldwoorden en voelde de adrenaline door me heen schieten. De tegenstelling tussen de stilte en de vrede in die ruimte en mijn innerlijke explosie was gigantisch.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.