Copy
#SETEMBRE'16
L’EDUCACIÓ AFECTIVA I SEXUAL:  
  UN DRET, UNA PRIORITAT  

 
Setembre és un mes fonamental en la visibilització i reivindicació dels Drets Sexuals i Reproductius (DSiR). El 28 de setembre celebrem el Dia Mundial d'Acció per a l'Accés a l'Avortament Segur i Legal i us animem a unir-vos a la Campanya Setember28.

També, dins del projecte de Drets Sexuals i Reproductius a l'Agenda Global i l'Agenda de Catalunya que coordinem amb Creación Positiva i l'APFCIB, hem realitzat la investigació "L'educació afectiva i sexual: un dret, una prioritat" que pretén analitzar els models pedagògics així com les perspectives que existeixen actualment entorn de l'educació en afectivitat i sexualitat als centres educatius públics de Catalunya.

Partint de la base que l’educació afectiva i sexual ha de ser l’espai per entendre la sexualitat, la diversitat sexual i de gènere i fomentar la no-discriminació, les relacions afectives en igualtat i molts altres aspectes, realitzem una radiografia de com s’imparteix aquesta matèria, per tal de poder ser crítiques i ser capaces d’incidir positivament.
Tenint en compte que hi ha una manca d'estudis al respecte, esperem que aquesta investigació ajudi a entendre l’estat de la qüestió a Catalunya.

Us convidem a la presentació d'aquest estudi i dels resultats finals del projecte, el dimarts 27 de setembre de 17 a 19hs a la Sala d'Actes de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional (Carrer Avinyó 15, Barcelona).
    ALTAVEU:
  ¿Cinquanta anys preses per avortar?  
 
Al juliol a El Salvador va entrar a l'Assemblea Nacional una proposta per a penalitzar amb fins a 50 anys de presó a una dona que avorti. A Hondures, la reforma integral del codi penal, amenaça de deixar sense revisar la llei que des de 1983 prohibeix absolutament l'avortament i el penalitza amb fins a vuit anys de presó.
Organitzacions d'Amèrica i Europa veiem amb molta preocupació aquestes regulacions, que violen manifestament convenis internacionals.

Podeu llegir l'article de DW en el qual entrevisten la nostra companya Morena Herrera, de l'Agrupación Ciudadana por la Despenalización del Aborto Terapéutico, Ético y Eugenésico a El Salvador, analitzant aquesta greu situació.

  V Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament  
 
Encara estàs a temps d'inscriure't a la V Edició del Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament (#MIyED). Una oferta d'estudis innovadora en ser totalment virtual i amb un programa i professorat que facilita una crítica feminista al concepte de desenvolupament.

Es desenvoluparan els continguts teòrics l’any acadèmic 2016/2017 i el treball de fi de màster, fins a desembre del 2018, per reflexionar la teoria a partir de la pràctica.

Si estàs interessada a tenir més informació pots consultar aquest tríptic o posar-te en contacte amb nosaltres a master@cooperaccio.org.
I aquí responem algunes de les preguntes freqüents que et poden haver sorgit.

    ATENTES A:
ACCIÓ
DONES RUMB A GAZA
La flotilla de Dones Rumb a Gaza sortirà a navegar avui, amb tripulació i passatge format per dones, per denunciar i trencar l'il·legal i inhumà bloqueig israelià a la franja de Gaza. Ens sumem al suport d'aquesta acció directa de la Flotilla de la Llibertat! Podeu veure aquest vídeo i el programa d'actes.
14 SETEMBRE - 18:30h
Port de Barcelona
+ info
ACTE
CARAVANA FEMINISTA 'OBRIM FRONTERES' JA DE TORNADA
Del 16 al 25 de juliol una caravana d'autobusos solidaris va anar des de Barcelona fins a Tessalònica per denunciar les polítiques migratòries europees i exigir als estats que compleixin amb les seves obligacions davant els i les sol·licitants d'asil.
Diverses activistes feministes es van incorporar a aquesta caravana per fer visible la violència sexual que sofreixen les dones i les nenes i la situació deplorable en què es troben les dones embarassades, les que han de parir o senzillament les que tenen el cicle menstrual, sense condicions higièniques ni d'intimitat.
Us animem a assistir a l'acte informatiu per compartir les experiències.
15 SETEMBRE - 19h
al Casal de Barri Pou de la Figuera
CONVOCATÒRIA
CADENA HUMANA CONTRA EL CETA I EL TTIP
Aquests mesos de setembre i octubre són decisius per a les negociacions del CETA, TTIP i TISA, per això els moviments socials han elaborat un calendari de mobilitzacions i accions (nacionals, estatals, europees i transatlàntiques). A nivell de l'Estat es convoca una setmana de mobilitzacions del 8 al 15 d'octubre. La Campanya de Catalunya se centra en l'organització d'una Cadena Humana el 15 d'octubre a les 17h. Per organitzar la participació feminista en aquesta cadena, us convoquem a una reunió preparatòria:
19 SETEMBRE - 19h
a Ca la Dona
    PUBLICACIÓ
EL PROCÉS DE PAU COLOMBIÀ
 
Colòmbia està tancant un conflicte armat que ha durat més de 50 anys. Aquesta infografia, elaborada per Conciliation Resources, ressalta les innovacions en les negociacions de pau de Colòmbia que poden tenir rellevància en altres processos de pau del món. Entre elles, com a fet històric sense antecedents, és la creació d'una Subcomisón de Gènere a la taula de negociacions encarregada d'incloure l'enfocament de gènere en els acords de pau.
    AUDIOVISUAL
ENFOCAMENT DE GÈNERE INCLÒS EN ELS ACORDS DE PAU A COLÒMBIA

La Taula de Converses de l'Havana va presentar el resultat de gairebé dos anys de treball per a la inclusió de l'enfocament de gènere en els acords assolits fins avui per les parts.
Amb aquest esdeveniment, s'establiran mesures per garantir, que el conjunt de la població colombiana i en específic les dones i les persones amb identitat sexual diversa, puguin accedir als benefici d'un país en Pau.

Podeu veure la notícia al canal de APA Colombia i escoltar a Victoria Sandino, de la Delegación de Paz FARC-EP (i alumna de la IV Edició del Màster en Igualtat i Equitat a l'Desenvolupament).
PARTICIPA!
A Cooperacció volem comptar amb tu per seguir donant suport als drets i llibertats de les dones!

I per fer-ho possible pots col·laborar amb nosaltres fent-te sòcia o fent una donació puntual.
Twitter
FemAcció
Website
Email
Copyleft ©©2016 Cooperaccio, Reconeixement - No Comercial (by-nc).Email Marketing Powered by Mailchimp