Copy
#JULIOL'16
IMPACTES DEL DESMANTELLAMENT DE LA COOPERACIÓ ESPANYOLA EN LES ORGANITZACIONS FEMINISTES DE L’AMÈRICA CENTRAL  
 
Els moviments feministes ocupen un paper fonamental com a agents promotors del canvi, més encara en societats com les centreamericanes on els drets de les dones són constantment vulnerats i on les polítiques estatals no prioritzen les demandes d'aquestes. No obstant això, les organitzacions feministes sempre han rebut menys fons de la cooperació internacional que altres organitzacions socials. 

Hem realitzat un estudi sobre l'impacte del desmantellament de la cooperació espanyola en les organitzacions feministes de  Nicaragua, El Salvador i Guatemala  per fer visibles els seus efectes en les dinàmiques d'aquestes organitzacions i en les seves relacions amb les ONGD, però també per perfilar algunes estratègies d'acció conjunta que ens permetin fer front a les conseqüències negatives de les retallades pressupostàries i als canvis que han ocorregut en el model de cooperació espanyola. 

Busquem, amb el treball coordinat de les ONGD que integrem l'Alianza por una Cooperación Feminista Global, una major incidència en les institucions de la cooperació per exigir que, en el context polític actual, també les polítiques de cooperació es tornin més favorables a les necessitats i interessos de les dones.

Compartim amb vosaltres el link on podeu llegir i descarregar-vos l'estudi complet en pdf, que ha estat coordinat per Clara Murguialday i Estrella Ramil, escrit per María Teresa Blandón (Nicaragua), Morena Herrera (El Salvador), Walda Barrios i Paula del Cid (Guatemala).
Esperem que us resulti interessant!
    ALTAVEU:
   Alianza por una Cooperación Feminista Global   
 
A principis de 2014 organitzacions diverses de cooperació vam decidir crear aquesta aliança per enfortir el nostre caràcter feminista i la nostra aposta per incorporar la perspectiva de gènere de manera transformadora en els nostres processos de cooperació internacional i d'educació per a la transformació social, tant en la nostra realitat més propera com en altres continents.

Aquesta Aliança la composem: AIETI, CEIM, CooperAcció, Entrepobles i Mugarik Gabe.
 
Durant aquests dos primers anys de treball en comú hem realitzat diversos estudis sobre l'impacte del desmantellament de la cooperació espanyola a l’Amèrica Central, hem participat en diverses accions de suport a les campanyes contra els Tractats de Lliure Comerç (NOalTTIP, CETA i TISA) i denunciat la vulneració sistemàtica dels drets humans de les dones a tot el món, especialment incidint en la situació de violació dels drets sexuals i reproductius que pateixen les dones a El Salvador (Campaña Libertad para las 17).
Lluitem, juntes, perquè també la solidaritat i la cooperació... o serà feminista o no serà!

    ATENTES A:
MANIFESTACIÓ
2 JULIOL - BCN
MANI ALLIBERAMENT LGTBI+

El 28J celebrem el Dia per l'Alliberament LGTBI+, enguany dedicat a visibilitzar les plurisexualitats: 'Entre poma i pera, escullo macedònia!'.
Us convoquem a la manifestació reivindicativa aquest dissabte i us animem a participar a la festa posterior. Podeu llegir el manifest i consultar la resta d'activitats aqui.
2 JULIOL - 18:30hs
a Plaça Universitat
PARTICIPA!
A Cooperacció volem comptar amb tu per seguir donant suport als drets i llibertats de les dones!

I per fer-ho possible pots col·laborar amb nosaltres fent-te sòcia o fent una donació puntual.
JORNADA
JORNADA DE PORTES OBERTES
Acte obert perquè les persones que van participar al Fòrum d'ONGs a la CSW60 de Nova York, en el marc del programa AgendesSexuals, comparteixin la seva experiència, els resultats de la participació i com continuar l'estratègia d'incidència en relació als ODS: Drets Sexuals i Reproductius a l'agenda global i a l'agenda catalana.
14 JULIOL

(+info pròximament)
COMUNICAT
ADÉU A LES ARMES!
El Govern Nacional i les FARC E-P per mitjà dels diàlegs de pau han acordat el cessament del foc bilateral i definitiu a Colòmbia fent-ho públic el 23 de juny.
Al costat de les nostres organitzacions sòcies, Casa de la Mujer i Ruta Pacífica de Mujeres, celebrem que la fi del conflicte s'acosta, perquè la guerra sigui només part de la història i es construeixi una pau real en la qual la veu de les dones estigui present.
Us deixem els seus comunicats i us convidem a estar al cas de les notícies a través de les seves webs.
    PUBLICACIÓ
MEMÒRIA D’ACTIVITATS I MEMÒRIA ECONÒMICA 2015
 
Ja podeu consultar a través de la nostre web tant la Memòria d'activitats com la Memòria econòmica de Cooperacció corresponent al 2015. Hem continuat amb la fermesa dels darrers anys, amb la confiança d’haver superat una etapa convulsa i amb la responsabilitat d’assolir els nostres propòsits.
Ha estat un any intens, on l’acció de sumar, una vegada més, ha estat la protagonista. I continuarem sumant iniciatives, forces, experiències… per seguir avançant en els drets i les llibertats de les dones!!!
    AUDIOVISUAL
CONVERSATÒRI AMB
ACTORAS DE CAMBIO

Recuperem aquest resum del conversatòri amb Aura Marina Yoc Cosajay de la Colectiva Actoras de Cambio (Guatemala) i Dones x Dones (Ca la Dona) en el qual es va parlar sobre la situació, les prioritats i les estratègies de les dones i feministes davant la situació de violència contra les dones en zones de conflicte i post-conflicte.

Podeu veure el vídeo complet al nostre canal de vimeo.
Twitter
FemAcció
Website
Email
Copyleft ©©2016 Cooperaccio, Reconeixement - No Comercial (by-nc).Email Marketing Powered by Mailchimp